Špenátovo-hubová omáčka
Čo budete potrebovať:
100 g húb, ktoré máte najradšej (umyť a narezať na plátky)
30 g napríklad bielej, alebo akejkovek obľúbenej fazule z konzervy
3/4 šálky mrazeného alebo čerstvého špenátu
300 g cestoviny, napríklad farfalle (motýliky)
1 a 1/5 šálky vody, prípadne kuracieho alebo zeleninového vývaru
1 šálku mlieka, prípadne polovica môže byť smotana
polvočku menšej nakrájanej cibule
1 KL granulovaného cesnaku (alebo čerstvého podľa chuti)
1 KL soli
1/4 KL čierneho korenia
Postup:
Vo väčšej panvici pridať na rozpustené maslo nakrájané huby a opečte pokiaľ nebudú rozvoniavať na celú kuchyňu a nebudú uvarené.
Pridajte špenát, fazuľu, vodu (alebo vývar), cestovinu, mlieko so smotanou, cibuľu, cesnak, soľ a korenie. Varte za častého miešania na strednom ohni.
Akonáhle bude cestovina dokonale uvarená, je čas to odstaviť a … Jesť.
Nahlásiť chybu v článku