Ľudská chuť je veľmi individuálna a každému chutí niečo iné. Väčšinou ale majú ľudia v rámci jednej krajiny či kultúry prevažne podobné preferencie a okrem iného ich spája práve jedlo. To, čo ľuďom chutí napríklad na Slovensku, už ale nemusia mať v obľube napríklad Taliani. Uznávaný web Taste Atlas zostavil rebríček šestnástich najhoršie hodnotených slovenských pokrmov.
Rebríček je o to dôveryhodnejší, že stránka Taste Atlas si zakladá na mechanizmoch, aby jedlá na ich stránke nehodnotili takzvaní trollovia alebo boti. Recenzie pochádzajú od reálnych ľudí a v prípade slovenského rebríčka ich je 2 179, čo sa dá považovať za reprezentatívnu vzorku. Hodnotenia sa zbierali do 19. júna 2024.
Najhoršia je smotanová nátierka
Zrejme vás prekvapí, čo všetko sa v nelichotivom rebríčku ocitlo. Sú tam jedlá, na ktoré Slováci nedajú dopustiť a zrejme budú len krútiť hlavou. Pozitívom však je, že bryndzové halušky sa v rebríčku nenachádzajú. Najhorším jedlom z našej krajiny je pritom podľa zahraničných hodnotení smotanová nátierka. Celý zoznam vyzerá nasledovne:
- Smotanová nátierka
- Ryžový nákyp
- Kokosové ježe
- Demikát
- Veka
- Fliačky s kapustou
- Bryndzová nátierka
- Karbonátky
- Strapačky
- Medvedie labky
- Žemľovka
- Treska
- Makovník
- Bryndzové pirohy
- Laskonky
- Bratislavský rožok
Nahlásiť chybu v článku