Metóda „6 až 1“ nie je vôbec komplikovaná. Pri návšteve potravín si jednoducho do košíka vložíte šesť druhov zeleniny, päť druhov ovocia, štyri druhy bielkovín, tri druhy škrobu, dve omáčky a jednu vec pre radosť. Coleman pritom upozorňuje, že hoci táto metóda funguje jemu a jeho partnerke, môžu ju zvoliť aj ľudia, ktorí bývajú sami.
Do kategórie bielkoviny patria vajcia, mäso, mliečne výrobky či ryby. K škrobom zas môžete zaradiť cestoviny alebo pečivo. Kategóriu omáčky si viete upraviť podľa toho, čo práve potrebujete, a tak tam môžete zaradiť aj kyslú smotanu či kečup. Jednoducho si musíte rozmyslieť, čo chcete variť a na čo máte chuť.
Do kategórie „jedna vec pre radosť“ už podľa názvu patrí niečo, čo vás poteší. Takže si môžete do košíka prihodiť obľúbenú sladkosť, šumivý nápoj či nejakú slanú pochutinu, a to bez výčitiek. Zvyšok vášho zoznamu je totiž zdravší, úspornejší a hoci vám zbytočne nezaplní celú špajzu, určite vám zaplní žalúdok.
Nahlásiť chybu v článku