Rozmýšľate, čo upiecť na víkend? Tento recept je ideálny pre zimné, poprípade jesenné upršané dni. Majú krásnu, sýtu, žltú farbu, presne ako tekvica hokkaidó, ktorá patrí medzi hlavné ingrediencie tohto receptu. Je skvelé, že aj keď sa jedná o sladké jedlo, prijmete dostatok vitamínov, ktoré obsahujú vlašské orechy a takisto aj tekvica.
Vyskúšajte tento recept napríklad na sobotné raňajky alebo ku káve, poháru mlieka, či čaju.
Čo potrebujeme:
2 vajíčka
250 g cukru
1/4 šálky rastlinného oleja
360 g tekvicového pyré
125 g polohrubej múky
3 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 čajová lyžička škorice
1/2 čajovej lyžičky muškátového oriešku
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1/2 hrnčeka posekaných vlašských orechov
120 g čokolády posekanej na malé kúsky
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180°C a plech na muffiny vymažeme maslom. Pokojne môžete použiť aj papierové košíčky, ktoré muffinom dodajú „šmrnc“. V miske si zmiešame škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva a múku.
Pokračovanie na ďalšej strane…
Nahlásiť chybu v článku