Ako sa volá národné jedlo Nemecka?
Sauerbraten je jedlo, ktorého základom je silne marinované mäso. Často sa podáva v medzinárodných reštauráciách v nemeckom štýle. Dá sa pripraviť z rôznych druhov mäsa, najčastejšie z hovädzieho, ale aj zo zveriny, jahňaciny a baraniny, bravčového či dokonca konského mäsa.
Ako sa volá národné jedlo Indonézie?
Nasi goreng je v podstate vyprážaná ryža so sladkou hustou sójovou omáčkou a akarom, nakladanou uhorkou a mrkvou. Jedno z obľúbených indonézskych jedál je aj soto, tradičná mäsová polievka pozostávajúca z prísad, ktoré sa v celej krajine líšia.
Ako sa volá národné jedlo Poľska?
Bigos je tradičné kapustové jesenné a zimné jedlo všetkých predkov Slovanov, najtypickejšie však zostalo pre Poľsko. Bigos nie je svojím zložením ľahké, diétne jedlo, jeho úlohou je predovšetkým zasýtiť a rozohriať telo.
Ako sa volá národné jedlo Mexika?
Mole poblano je jedlo s nepredstaviteľnou chuťou, ide totiž o mäso z moriaka preliate špeciálnou čokoládovou omáčkou. Recept pochádza zo 17. storočia a tradične sa pripravuje na najväčší mexický sviatok, Cinco de Mayo 5. mája.
Ako sa volá národné jedlo Rakúska?
Teľací Wiener Schnitzel alebo Viedenský rezeň sa radí medzi rakúske národné jedlá. Je to rakúska vyprážaná klasika, ktorá sa tradične podáva s prílohou smažených zemiakov, kyslej smotany a cibule.
Ako sa volá národné jedlo Dánska?
Klasický recept na bravčové mäso „stegt flæsk med persillesovs“, teda so zemiakmi, nie je v severskej krajine žiadnym prekvapením. Chrumkavé bravčové s petržlenovou omáčkou a zemiakmi je veľmi staré jedlo, ktoré si po stáročia získava srdcia a žalúdky Dánov.
Ako sa volá národné jedlo Maďarska?
Pikantný mäsový guláš obsahujúci veľa papriky je jedlo rozšírené a obľúbené aj v našich končinách. Pôvodne ho jedli pastieri a chovatelia dobytka, ktorí mali dostatok hovädzieho mäsa na jeho prípravu.
Ako sa volá národné jedlo Egypta?
Egyptské národné jedlo Koshari predstavuje cestoviny a egyptskú vyprážanú ryžu s hnedou šošovicou. Celé je to preliate pikantnou paradajkovou omáčkou, cesnakovým octom a ozdobené cícerom a chrumkavou opraženou cibuľkou.
Ako sa volá národné jedlo Čiech?
Vepřo - knedlo - zelo je absolútna česká klasika, ktorá sa teší veľkej obľube nielen v českých domácnostiach a "hospodách", ale aj v slovenských rodinách. Je to jedlo z kategórie tých, ktoré buď milujete alebo ich nevložíte do úst.
Ako sa volá národné jedlo Španielska?
Pella, typické španielske jedlo s ryžovým základom, je trochu podobné talianskemu rizotu. Tak ako to býva pri národných jedlách zvykom, aj paella bola kedysi jedlom chudobnejších rodín. Pripravovali ju na veľkej panvici, aby tak dokázali zasýtiť čo najviac ľudí.
Nahlásiť chybu v článku