Z každého jedného kúsku cesta potom vytvarujeme 7 rovnako veľkých guličiek. Zo svetlohnedých si urobíme približne rovnako veľké valčeky. Tmavohnedé cesto a svetlé cesto si rozvaľkáme a postupujeme takto: svetlohnedý valček obalíme v tmavohnedom ceste a vznikne nám teda tmavohnedý valček, ktorý následne obalíme do najsvetlejšieho cesta.
Upozorňujeme, že dĺžku cesta aj valčekov zvoľte primerane k plechu do ktorého ich budete vkladať, poprípade je vhodná aj silikónová forma. Nakoniec už len valčeky naukladáme na seba do vymasteného plechu alebo silikónovej formy a zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť približne 2 hodiny.
Sladký chlebík pečieme na 170 stupňov približne 40 minút a priebežne skúšame špáradlom, či sa nám ešte cesto lepí. Ešte pred pečením potrieme cesto mliekom, aby chlebík získal chrumkavú, hnedú kôrku. Podávame napríklad s pohárom mlieka a je to skvelá inšpirácia na sladké raňajky.
Nahlásiť chybu v článku