Z každého jedného kúsku cesta potom vytvarujeme 7 rovnako veľkých guličiek. Zo svetlohnedých si urobíme približne rovnako veľké valčeky. Tmavohnedé cesto a svetlé cesto si rozvaľkáme a postupujeme takto: svetlohnedý valček obalíme v tmavohnedom ceste a vznikne nám teda tmavohnedý valček, ktorý následne obalíme do najsvetlejšieho cesta.

milk bread5
boredpanda.com
milk bread6
boredpanda.com

Upozorňujeme, že dĺžku cesta aj valčekov zvoľte primerane k plechu do ktorého ich budete vkladať, poprípade je vhodná aj silikónová forma. Nakoniec už len valčeky naukladáme na seba do vymasteného plechu alebo silikónovej formy a zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť približne 2 hodiny.

milk bread7
boredpanda.com
milk bread8
boredpanda.com

Sladký chlebík pečieme na  170 stupňov približne 40 minút a priebežne skúšame špáradlom, či sa nám ešte cesto lepí. Ešte pred pečením potrieme cesto mliekom, aby chlebík získal chrumkavú, hnedú kôrku. Podávame napríklad s pohárom mlieka a je to skvelá inšpirácia na sladké raňajky.

Uložiť článok

Najnovšie články