Nekvalitný olej

Mnohí výrobcovia v snahe stlačiť náklady používajú lacné varianty rastlinných olejov, či už palmový alebo repkový. Pri výbere voľte skôr chipsy, na ktoré bol použitý slnečnicový, prípadne olivový olej. Obsahujú menej nasýtených mastných kyselín, a tak sú pre nás vhodnejšie. Nebojte sa prepálenia, tieto oleje sú upravené tak, aby boli vhodné na smaženie.

main.colavita.com
main.colavita.com

Chipsy rozhodne nie sú pochúťkou určenou na každý deň. Obsah tuku je približne 35% a soli asi 1%, čo určite nie sú zanedbateľné hodnoty. Avšak občasnou konzumáciou a výberom kvalitných chipsov docielime, že na tejto hriešne dobrej maškrte si môžeme pochutnávať bez rizika, že by nám mohli priniesť nepríjemné zdravotné komplikácie.

i.huffpost.com
i.huffpost.com

Ako často jedávate chipsy vy?

Uložiť článok

Najnovšie články