Biela vrstva bude bez alkoholu. Dva balíčky neochutenej želatíny zalejeme polovičnou šálkou vody, ncháme opäť pôsobiť. Pridáme šálku vriacej vody a kondenzované mlieko, premiešame.
Polovicu červenej želatíny vylejeme do misy a dáme do chladničky zatuhnúť na približne 20 minút. Prstom môžete skúsiť, či je želatína už dostatočne zatuhnutá.
Teraz bude nasledovať biela vrstva. Je hlavne dôležité, aby bola biela vrstva vychladená na izbovú teplotu, inak by sa mohlo stať, že nechctiac trocha rozpustíte vrstvu pod ňou. Ak sa vám trocha zafarbí, nevadí, dodá to len taký slabý červenkastý odtieň. Použijeme ale len tretinu bielej vrstvy. Ak sa robia bublinky, môžete ich popukať napríklad špáradlom.
Proces zopakujeme s limetkovou želatínou. A napokon vlastne zopakujeme ešte všetky tri farby, čiže nám vznike skutočne pestrý zákusok. Akonáhle budete hotoví, nechajte to všetko pekne zatuhnúť v chladničke aspoň 2-3 hodiny, pokojne aj cez noc.
Ak by sa vám počas prípravy stalo, že vám začne niektorá zo želatín tuhnúť, stačí trocha prihriať a premiešať.
Keď je už dezert dostatočne stuhnutý, opatrne ho vyberieme z misky a položíme na doštičku. Môžeme krájať! Najideálnejšie budú malé štvorčeky. Dezert vlastne môžete pokrájať v pôvodnej miske, môže sa ale stať, že sa nebude chcieť dobre odlepiť.
Ozdobíme šľahačkou, na čo môžeme použiť ozdobné formy.
A na záver už len pridáme mätové lístky či drobné želé cukríky. Dobrú chuť!
Nahlásiť chybu v článku