Postup:

Na začiatku dáme hneď predhriať rúru na 160 stupňov.

V dostatočne veľkej miske, aby ste si nenarobili veľa cárajchu, zmiešajte múku, škrob, štipku soli, a ak ste sa rozhodli pre škoricu, vanilku, alebo kakao, tak je práve tá správna chvíľa ich tam pridať.

V menšej miske zmiešame sirup (alebo med), olej a 10g medu a miešame, pokiaľ nedocielime hladkú masu, ktorú potom pridáme do veľkej misy a vypracujeme cesto. Môže sa zdať, že je cesto husté, nenechajte sa ale zlákať tým, že tam pridáte ešte olej či maslo. Bol by to smutný pohľad na roztekajúcich sa medvedíkov v rúre…

medvediky s orechmi (1)
neol.jp

Vyvaľkáme cesto a vykrajujeme. Dopomôcť si môžeme čímkoľvek, čo máme po ruke. Napríklad špáradlom či špajdľou vytvoríme oči a noštek.

medvediky s orechmi (2)
neol.jp

Podľa výberu dáme medvedíkovi objímať akýkoľvek orech. Je na vás, či si vyberiete kešu, vlašské orechy, arašidy, lieskovce, … Alebo všetky.

medvediky s orechmi (4)
neol.jp
medvediky s orechmi (5)
neol.jp

Pečieme krátku dobu, približne 10-15 minút. Aby medvedíky zhnedli. Dobrú chuť!

Uložiť článok

Najnovšie články