Možno si ešte niektorí spomínate na časy, keď sa do šalátov pripravovala domáca majonéza. Neskôr tento trend vystriedali majonézy v skle a myslím si, že vo veľa domácnostiach je to stále tak. Vedeli ste však aká je príprava jednoduchá? Vždy som si myslela, že je to zložité, pracné a jednoducho pohodlnejšie je ísť do obchodu a vybrať si. Objavila som však skvelý recept, dokonca bez cukru a rada sa oň s vami podelím.
Budete potrebovať:
1 vajíčko
1 lyžičku dijónskej horčice
1 lyžičku citrónovej šťavy
štipku soli
1 hrnček extra panenského olivového oleja
Postup:
Všetky ingrediencie okrem oleja si vyšľaháme mixérom na najnižších otáčkach. Šľaháme približne 30 sekúnd, kým nám nevznikne spojitá hmota. Pripravíme si extra panenský olivový olej a popri nízkych otáčkach ho postupne prilievame do zmesi. Miešame až kým nezískame hustú a hladkú majonézu.
Pokračovanie na ďalšej strane…
Nahlásiť chybu v článku