Celý proces trvá približne 30 minút a maslo je potrebné neustále miešať. Na začiatku sa vám na povrchu môže urobiť biela pena, tá však po chvíľke zmizne a začnú sa vám oddeľovať jednotlivé zložky, ako som to spomínala na začiatku článku.

ghee6
abeautifulplate.com

Keď vám ostane zlatistá, číra tekutina, maslo je hotové.

ghee7
abeautifulplate.com

Na spodku hrnca budete mať usadenú hmotu a preto ghee maslo prelejte do pohára cez sitko.

ghee8
abeautifulplate.com

Musím sa priznať, že keď som ho robila prvýkrát, tak mi zhorelo. Preto pri teplote v tomto prípade platí, že menej je niekedy viac.

ghee9
abeautifulplate.com

K receptu pridávam aj video, kde nájdete všetky kroky.

[youtube _1ZcIM9O2cI 720 410]

Uložiť článok

Najnovšie články