Foto: Unsplash

Ktorá z týchto ingrediencií určite nepatrí do tradičnej bábovky?

Foto: me, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Do nekysnutého koláča droždie určite nepatrí.

Čo určite nepatrí do tradičného falafelu?

Foto: Popo le Chien, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Nakoľko falafel tradične považujeme za vegánske jedlo, kuracie mäso doň určite nepatrí.

Čomu by sme sa mali vyhnúť, pokiaľ pripravujeme cesto na langoše?

Foto: sikeri, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Pokiaľ pri príprave cesta na langoše použijeme studené mlieko, je vysoká pravdepodobnosť, že sa droždie neaktivuje a langoš správne nevykysne. Pri príprave by sme sa teda určite mali vyhnúť tomu, aby sme predtým mlieko vytiahli rovno z chladničky.

Ktorú zeleninu v tradičnom francúzskom jedle ratatouille nenájdeme?

Foto: Marcus Guimarães, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Hoci tradičné francúzske jedlo ponúka široký priestor na použitie rôznych druhov zeleniny, zemiaky sa v základnom recepte nevyskytujú. Základnou zeleninou sú baklažán, paradajka, cuketa a paprika.

Čo sa nepridáva do klasickej verzie talianskej cestovinovej omáčky carbonara?

Foto: Javier Somoza, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Hoci sa dnes omáčka zvykne pripravovať v rôznych podobách a pridáva sa do nej smotana či mäkký syr, klasická verzia omáčky by sa mala pripravovať len so slaninou, vajíčkom, mletým čiernym korením a parmezánom, prípadne ešte s troškou cesnaku.

Ktorú z týchto vecí by sme nemali pridávať do klasickej verzie Cézar šalátu?

Moderný Cézar šalát už obsahuje rôzne ingrediencie, vrátane kuracieho mäsa či slaniny, ktoré sa v tradičnej verzii určite nenachádzajú. Pri mäse ešte vieme privrieť oko, no avokádo do tohto šalátu určite nepatrí.

Ktorá z týchto vecí nepatrí do pizze Margherita?

Foto: Unsplash

Klasická Margherita šunku určite neobsahuje.

Ktorú ingredienciu určite nepridávame do bryndzových halušiek?

Foto: Gregory finster, CC0, via Wikimedia Commons

Krém v haluškách pripravujeme z kombinácie kyslej smotany a bryndze. Smotana na varenie sa v tomto jedle nezvykne používať.

Čo by sme nemali pridávať do japonskej miso polievky?

Foto: 投稿者, Public domain, via Wikimedia Commons

Tradičná miso polievka sa vyrába z pasty miso a vývaru daši. Pridať do nej môžeme zelenú zeleninu, tofu, riasy, či dokonca morské plody, paradajkový pretlak do nej však určite nepatrí.

Čo nepatrí do tradičnej tzatziki omáčky?

Foto: Rainer Zenz, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Podobne ako pri ostatných jedlách, ingrediencie v tzatziki omáčke sú rôzne, pričom v nej môže (a nemusí) byť citrónová šťava či cesnak, olivový olej a rôzne druhy byliniek. Majonéza by však narušila tradičnú chuť omáčky, ktorá sa má pripravovať z bieleho jogurtu.

Uložiť článok

Najnovšie články