Čo určite nepatrí do tradičného falafelu?
Nakoľko falafel tradične považujeme za vegánske jedlo, kuracie mäso doň určite nepatrí.
Čomu by sme sa mali vyhnúť, pokiaľ pripravujeme cesto na langoše?
Pokiaľ pri príprave cesta na langoše použijeme studené mlieko, je vysoká pravdepodobnosť, že sa droždie neaktivuje a langoš správne nevykysne. Pri príprave by sme sa teda určite mali vyhnúť tomu, aby sme predtým mlieko vytiahli rovno z chladničky.
Ktorú zeleninu v tradičnom francúzskom jedle ratatouille nenájdeme?
Hoci tradičné francúzske jedlo ponúka široký priestor na použitie rôznych druhov zeleniny, zemiaky sa v základnom recepte nevyskytujú. Základnou zeleninou sú baklažán, paradajka, cuketa a paprika.
Čo sa nepridáva do klasickej verzie talianskej cestovinovej omáčky carbonara?
Hoci sa dnes omáčka zvykne pripravovať v rôznych podobách a pridáva sa do nej smotana či mäkký syr, klasická verzia omáčky by sa mala pripravovať len so slaninou, vajíčkom, mletým čiernym korením a parmezánom, prípadne ešte s troškou cesnaku.
Ktorú z týchto vecí by sme nemali pridávať do klasickej verzie Cézar šalátu?
Moderný Cézar šalát už obsahuje rôzne ingrediencie, vrátane kuracieho mäsa či slaniny, ktoré sa v tradičnej verzii určite nenachádzajú. Pri mäse ešte vieme privrieť oko, no avokádo do tohto šalátu určite nepatrí.
Ktorá z týchto vecí nepatrí do pizze Margherita?
Klasická Margherita šunku určite neobsahuje.
Ktorú ingredienciu určite nepridávame do bryndzových halušiek?
Krém v haluškách pripravujeme z kombinácie kyslej smotany a bryndze. Smotana na varenie sa v tomto jedle nezvykne používať.
Čo by sme nemali pridávať do japonskej miso polievky?
Tradičná miso polievka sa vyrába z pasty miso a vývaru daši. Pridať do nej môžeme zelenú zeleninu, tofu, riasy, či dokonca morské plody, paradajkový pretlak do nej však určite nepatrí.
Čo nepatrí do tradičnej tzatziki omáčky?
Podobne ako pri ostatných jedlách, ingrediencie v tzatziki omáčke sú rôzne, pričom v nej môže (a nemusí) byť citrónová šťava či cesnak, olivový olej a rôzne druhy byliniek. Majonéza by však narušila tradičnú chuť omáčky, ktorá sa má pripravovať z bieleho jogurtu.
Nahlásiť chybu v článku