telegraph.co.uk

"Jesť čokoládu za peniaze? Kam mám poslať životopis?" Aj vaša reakcia vyzerala podobne? V týchto dňoch máte jedinečnú možnosť uchádzať sa o prácu snov.

Každý si v istom bode svojho života povedal, že jedením čokolády by sa mal živiť. Mysleli ste to naozaj vážne? Ak áno, máme pre vás dobrú správu. Teraz sa váš sen môže premeniť v realitu veľmi jednoducho.

Článok pokračuje pod videom ↓

Bohužiaľ, nie je to práca v Továrni na čokoládu Willyho Wonku a taktiež tam nestretnete Umpa Lumpov, no zrovna ďaleko to od tejto predstavy nemá. Zamestnávateľom je firma Mondelez International (firma, ktorá vlastní značku Oreo, Milka a ďalšie), a pracovné miesto má názov “ochutnávač čokolády“. Aj vy ste na túto prácu trénovali celý život?

Všetko čo musíte urobiť je reagovať na pracovnú ponuku. A čo vám na prácu treba?

Vášeň pre cukrárstvo a dobré rozpoznávanie chutí. Úprimnosť, keď sa vás niekto spýta na názor. Byť ochotný skúšať nové veci. Dobré ovládanie anglického jazyka a samozrejme príjemný postoj k práci a kolegom, aby ste zapadli do kolektívu. To by nemal byť problém, keď robíte v továrni na čokoládu.

Pozrime sa na to ale vážne. Zlepšenie kvality čokolády je veľmi dôležitá úloha, ovplyvňujete totiž celý svet. Náplň práce zahŕňa ochutnávanie čokolády a čokoládových nápojov a následné komentovanie ich chuti. Musíte však povedať viac ako „áno, je to fajné, ďalšiu prosím.“ Musíte byť schopní rozlíšiť aj malé zmeny v chuti a odhadnúť, aké ingrediencie sa na danú vzorku použili a či sa bude táto chuť páčiť veľkému počtu ľudí.

Táto práca nie je na plný úväzok ale skôr ako brigáda. Pravdou je, že ochutnávať čokoládu 40 hodín do týždňa by nevydržali ani Umpa Lumpovia, nie to ešte vy. Pracovná doba je 7,5 hodín za týždeň v poobedňajších hodinách od utorka do štvrtka v Anglickom meste Reading neďaleko Londýna.

Chopíte sa tejto šance?

Pozri aj: Fajčenie, koláčiky či nápoje. Ak by ste sa zamestnali tu, práca pod vplyvom marihuany by bola samozrejmosťou

interez.sk (košo), theladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články