V tejto sérii šou Na Nože mali diváci možnosť vidieť všeličo. Reštaurácia Lucas Grill je ale naozaj milou bodkou na záver. Boli sme sa tam pozrieť aj my a odchádzali sme naozaj milo prekvapení.
Niektoré jedlá šéfkuchára potešili, iné neohúrili
Ak ste videli poslednú epizódu Na Nože, viete, že šéfkuchár Martin Novák jednoznačne zažil už aj horšie privítania. Reštaurácia sa nachádza v obci Hriadky neďaleko Košíc a ponúka tradičné jedlá, medzi nimi grilované kura, rezeň, vyprážaný syr, ale aj držkovú polievku či hamburger. Polievku, ako aj šaláty, Martin vychválil, chutili mu.
Niektoré jedlá, napríklad grilované kura, ho ale až tak neohúrilo, a to napriek tomu, že majiteľ veril, že práve toto je jeho žolík a najlepšie jedlo, aké ponúka. Pri iných chodoch sa zas pýtal, prečo sú to polotovary, ktoré si ktokoľvek môže pripraviť aj doma a prečo sú zohrievané v mikrovlnke. V ponuke ho nepotešil napríklad grilovaný hermelín alebo hamburger s mäsom z polotovaru. Podotkol, že menšie úpravy si vyžadujú aj tmavšie priestory, ktoré ale boli inak vcelku príjemné.
Nedalo sa nevidieť, že majiteľ Lukáš, ale aj personál, sa naozaj snažia. Martina šokovalo, že Lukáš má dokonca za reštauráciou pristavený karavan, v ktorom prespáva, ak chce ušetriť čas a nechce cestovať domov. V reštaurácii je od rána do noci a venuje jej všetok svoj čas a energiu. Napriek tomu to ale akosi nestačilo, zakročil preto Lukášov kamarát, ktorému záležalo na tom, aby sa darilo nielen podniku, ale aj Lukášovi a robil si starosti.
Obrovské porcie za nízke ceny
Po diskusii s Lukášom šéfkuchár Martin skonštatoval, že takto to ďalej nejde. Prekvapilo ho, že za nízke ceny dáva zákazníkom na tanier obrovské porcie jedla (jedna náhodne odvážená porcia mala viac ako 600 gramov), ktoré má málokto šancu celé dojesť na jedno posedenie, čím dochádza k plytvaniu. Upozornil ho, že okrem iného musí myslieť aj na seba a urobiť zmeny, ktoré prilákajú zákazníkov a uľahčia mu život, aby si občas mohol aj vydýchnuť.
Jednou zo zmien malo byť spestrenie menu. Medzi jedlami ako rezeň či hermelín totiž šéfkuchárovi chýbali jedlá, ktoré by boli pestrejšie, ľudí viac oslovili a chutili by aj ženám či deťom. Pochopiteľne, Lukáš mal obavy, že ak zdvihne ceny a zmenší porcie, príde o nejedného zákazníka.
Reštaurácia praskala vo švíkoch
O nedostatku zákazníkov ale nemohlo byť ani reči, keď sme o dvanástej počas týždňa do reštaurácie zavítali. Na parkovisku totiž nebolo ani jedno voľné miesto. Keď sa nám napokon podarilo zaparkovať, po vstupe do reštaurácie sme museli pátrať aj po voľnom stole. Napokon nám ho uvoľnila dvojica, ktorá už dojedla a chystala sa platiť.
V tomto článku sa po odomknutí dozvieš
- čo prekážalo šéfkuchárovi Martinovi;
- aké jedlá sme sa rozhodli ochutnať;
- čo nás prekvapilo najviac;
- s akými dojmami sme odchádzali.
Po zakúpení predplatného tiež získaš
- Články bez reklám na Interez, Odzadu, EMEFKA, Startitup, Fontech
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Prístup k exkluzívnym benefitom
Nahlásiť chybu v článku