Foto: Unsplash/Erik Lucatero

Ide o najmenej častú farbu očí na svete.

Hovorí sa, že oči sú bránou do duše. Bez vyslovenia jediného slova sa v nich totiž odráža radosť, smútok, hnev či láska. Akej farby sú tie vaše? Ak zelené, s najväčšou pravdepodobnosťou vás dokonale vystihuje nasledovných 7 vlastností.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rôzne štúdie psychológov či výskumníkov dokázali, že ľudia s rovnakou farbou očí zvyknú disponovať veľmi podobným súborom vlastností. Inak tomu nie je ani pri ľuďoch, ktorí sú nositeľmi tej najneobyčajnejšej farby očí — zelenej. Táto skupina ľudí tvorí len 1 % celej populácie a ak k nej patríte aj vy, v nasledovných 7 vlastnostiach sa určite nájdete.

#1 Hravosť

Keďže ľudia so zelenými očami sú jedineční, majú sklon vyzerať veľmi atraktívne. Ich oči vyžarujú veľa myšlienok, ktoré však ľudia nie vždy dokážu správne odhadnúť. Vystihuje ich hravá povaha, v rámci čoho vo svojom živote veľa a radi riskujú. Nové výzvy vyslovene milujú a radi vyhľadávajú nové príležitosti.

#2 Vášnivosť

Zelenookí ľudia sú veľmi vášniví — a to ako vo svojom pracovnom, tak i vo svojom súkromnom živote. Keď ide o lásku, ich pocity sú veľmi intenzívne a sú veľmi vášnivými milencami. V pracovnej oblasti zas dokážu túto svoju vlastnosť využiť pri dosahovaní akýchkoľvek cieľov, aké si vytýčia. 

Photo by Hoang Loc from Pexels

#3 Záhadnosť

Ľudia so zelenými očami okolo seba majú akési tajomno. Ich osobnosť je veľakrát nepredvídateľná, tajomná a často až elektrizujúca. Sú veľmi pokojní a zdvorilí, no zároveň sú schopní bojovať za svoj názor. Sú sebestační a keď sa pre niečo rozhodnú, nepotrebujú nikoho súhlas. 

#4 Žiarlivosť

S intenzívnym prežívaním emócií a ich vášňou sa spája aj ich negatívna vlastnosť, ktorou je žiarlivosť. Aj keď vedia, že to nie je správne, túto svoju emóciu veľakrát nevedia ovládať a môže sa tak stať príčinou ich naštrbených vzťahov. 

#5 Šarm

Možno je to aj jedinečnou farbou ich očí, no zelenookí ľudia bývajú spravidla naozaj veľmi atraktívni a svojím šarmom dokážu dokonale okúzliť opačné pohlavie. K ich charizme prispieva aj to, že si to uvedomujú, čo zvyšuje ich zdravé sebavedomie. 

Photo by Valeria Boltneva from Pexels

#6 Kreativita

Ľudia so zelenými očami mávajú spravidla nejakú kreatívnu prácu. Vždy majú po ruke nejakú dobrú myšlienku, ktorú dokážu pretaviť na nejaký zaujímavý návrh či nápad. 

#7 Inteligencia

Zelenookí ľudia sú zvyčajne veľmi inteligentní a majú skvelé analytické schopnosti. Majú schopnosť rýchle spracovávať informácie, ich myseľ pracuje vždy na plné obrátky a bývajú nielen skvelými poslucháčmi, ale aj skvelými rečníkmi. 

listovative
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov