Foto: pixabay.com

Máte pocit, že váš vzťah sa ocitol v mŕtvom bode?

Máloktorý vzťah trvá naozaj večne, a tak sa niekedy stáva, že v tom svojom sa niekedy ocitnete v mŕtvom bode a máte pocit, že existuje už len jediné možné riešenie — rozchod. Veľakrát je naozaj tak, no predsa len sa nájdu aj prípady, kedy sa ešte všetko dá zvrátiť. Zistíte to, ak si položíte tieto 4 otázky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Your Tango.

#1 Stalo sa niečo, čo sa nedá odpustiť?

Žiaden vzťah nie je dokonalý a v každom jednom sa dejú veci, ktoré ho občas skomplikujú. Je ale rozdiel v tom, o čo konkrétne ide. Je napríklad rozdiel, keď na vás váš partner nemá dosť času kvôli práci, no mrzí ho to, a je rozdiel, keď vás jednoducho len zámerne odsúva na druhu koľaj. Ak sa ale vo vašom vzťahu vyskytne niečo neodpustiteľné, bojovať oň ďalej určite nemá zmysel. Medzi takéto veci patria napríklad nevera či násilie. 

#2 Túžite obaja po zmene?

Ďalším z kľúčových faktorov je to, či po zmene túžite obaja, alebo len jeden z vás. Vzťah má totiž šancu dovtedy, pokiaľ na ňom chcete pracovať obaja. Akonáhle však jeden z partnerov o jeho ďalšie fungovanie úplne stratí záujem, neexistuje nič, čím by ste to mohli zvrátiť.

pixabay.com

#3 Dokážete sa o tom úprimne porozprávať?

Na to, aby ste vzťah dokázali zachrániť, si musíte obaja uvedomovať, že niečo s ním nie je v poriadku. Ak totiž jeden z partnerov tvrdí, že nevidí žiaden problém (či už je to obranný mechanizmus alebo o tom hovoriť už jednoducho nechce), so vzťahom nič neurobíte. Kľúčové je preto aj to, či sa ešte vo vašom vzťahu dokážete otvorene a bez hádok o všetkom porozprávať. 

#4 Ste obaja ochotní podniknúť nejaké kroky?

Ak je váš problém natoľko vypuklý, že už uvažujete nad rozchodom, porozprávať sa o danom probléme je dôležité, no už to nestačí. Nevyhnutné bude aj to, aby ste si dohodli nejaký “akčný plán”, ktorý sa budete snažiť naplniť. Opäť ale ide o vec, ktorú musíte chcieť obaja, ak totiž bude potrebné kroky podnikať len jeden z vás, nikam sa nedostanete. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov