Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Určite niekoho takého poznáte.

Niektorí ľudia sa doslova vyžívajú v tom, ak niekoho môžu kritizovať. Veľakrát to nazývajú tak, že len hovoria svoj “názor”, avšak zabúdajú pritom na to, že nikto si ho od nich nepýtal. Čo sa odohráva v hlavách týchto ľudí?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind popísal, čím sa títo veční kritici vyznačujú. 

#1 Sú neskutočne útoční

Chybou týchto ľudí je to, že sú až príliš precitlivení, no nedokážu si to priznať. Svoje zraniteľné ego tak skrývajú za neustále útoky, ktoré adresujú komukoľvek, kto ich niečím irituje – vo väčšine prípadov tým, že je v niečo lepší ako oni. 

#2 Trápi ich, že nikým nie sú milovaní

Ak má niekto problém so sebaláskou, neustále bude hľadať uznanie a pozornosť u druhých. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako si spomínanú pozornosť získať, je práve upozorňovať na seba neustálym kritizovaním. V mnohých prípadoch teda ide len o volanie po láske. 

Photo by Karina Tess on Unsplash

#3 Jednoducho žiarlia

Vo väčšine prípadov je to ale tak, že vaši najväčší hejteri sú v skutočnosti vašimi najväčšími (nepriznanými) “fanúšikmi”. Problémom ale je, že vám sa podarilo dosiahnuť niečo, po čom oni len túžili – práve preto vás budú mať v zuboch, nech spravíte čokoľvek. 

#4 Sú emočne nedospelí

Faktom je aj to, že veční kritici sú jednoducho nevyspelí. Emočne zatiaľ nedospeli natoľko, aby si dokázali uvedomiť, že ich “názor” vlastne nikoho nezaujíma, a tak vám ho budú neustále predostierať, väčšinou prezentovaný ako “dobre mienené rady”. Najlepším a zároveň tým jediným receptom na takéto správanie je preto ingnorácia. 

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov