Photo by Everton Vila on Unsplash

Každý si myslí, že o láske vie všetko, často ale zabúdame na tú najdôležitejšiu vec.

Každý má o láske nejaké presvedčenia — založené či už na svojich ideáloch, snoch či predchádzajúcich skúsenostiach. Napriek tomu, že láska je abstraktná, skúmali ju už tisícky vedcov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Collective ale uviedol jednu vec — tú najdôležitejšiu, na ktorú pri nej veľmi často zabúdame. 

Láska nemôže byť ničím podmienená. Láska nie je nedostatok komunikácie. Láska nie je “týranie tichom”. Láska nie je vypočítavá. Láska nie je závislosť. Láska nekričí. Láska vás nepodrazí, nepodvedie a neoklame. Láska nie je neustále sa cítiť, ako by ste chodili po škrupinách od vajíčok. Láska nezahanbuje, netrestá, nemanipuluje. Láska vás nenúti pochybovať o sebe samom. Láska nie je nedostatok rešpektu. Láska neignoruje vaše hranice. Láska neznamená cítiť sa slabý. Láska sa nesnaží ovládať a nezneužíva. 

Nič z tohto nie je láska. 

Photo by Crystal Shaw on Unsplash

Láska je bezpodmienečná. Láska počúva. Láska je zraniteľná. Láska si vždy nájde spôsob, ako s vami komunikovať. Láska je trpezlivá, súcitná a chápavá. Láska podporuje, chráni a vďaka nej sa budete cítiť vždy bezpečne. Láska rešpektuje a posilňuje. Láska je nežná a láskavá. Láska funguje obojsmerne — aj ju dávame, aj prijímame. Láska si toho druhého váži. Láska neklame a nikdy vám neublíži — práve naopak. Vždy si nájde spôsob, ako vás “vyliečiť”.

Toto všetko je láska. 

Láska potrebuje, aby ste verili tomu, že všetky tieto krásne veci, ktoré k nej patria, si zaslúžite. 

Čo je teda tá najdôležitejšia vec, ktorú by mal o nej vedieť každý človek?

Že najprv ju musíte dať sebe. Pretože niekto iný vás môže milovať až vtedy, keď sa budete milovať vy.

collective
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov