Foto: Pexels

Hľadanie lásky svojho života môže byť niekedy ako hľadanie ihly v kope sena.

Pre niekoho to môže byť jednoduché a rýchle, pre iného zasa dlhý a komplikovaný proces. Ale čo keby sme vám povedali, že existujú štatistiky, ktoré odhalili, kde, ako a v akom veku si ľudia zvyčajne nájdu partnera na dlhodobý vzťah?

Článok pokračuje pod videom ↓

V tomto článku sa pozrieme na niektoré zaujímavé štúdie, ktoré nám môžu pomôcť pochopiť, ako si nájsť tú pravú lásku. Viac o nich hovorí aj portál Mic.

„Mapa lásky“

Jedna z najznámejších štúdií o láske je takzvaná „Love Map“ (Mapa lásky) od Dr. Johna Gottmana, svetoznámeho psychológa a experta na vzťahy. Táto mapa ukazuje, že väčšina ľudí si nájde svoju životnú lásku prostredníctvom spoločného priateľa alebo známeho. Podľa tejto štúdie máte 40 % šancu stretnúť vášho budúceho partnera cez priateľa alebo známeho a 20 % šancu nájsť lásku na pracovisku.

Ďalšia štúdia portálu Mic sa zamerala na to, ako si dnešná generácia milleniálov nájde partnera pre dlhodobý vzťah. Výsledky ukázali, že až 39 % opýtaných sa stretlo so svojím partnerom prostredníctvom online zoznamky alebo aplikácie. Toto číslo jasne naznačuje, že v dnešnej dobe technológií a internetu je online zoznamka čoraz viac prijímanou metódou hľadania lásky.

Pexels

Kedy si nachádzame životnú lásku?

Pokiaľ ide o vek, kedy si ľudia nájdu svoju životnú lásku, štúdia z roku 2014 od Facebook Data Science Team prináša niektoré zaujímavé informácie. Podľa tejto štúdie je pravdepodobnosť, že sa stretnete so svojím budúcim partnerom, najvyššia medzi 25. a 34. rokom života. Avšak štúdia tiež ukázala, že nie je nikdy príliš neskoro na nájdenie lásky – mnoho ľudí si nájde svoju životnú lásku aj po 40. roku života.

Ako vidíte, nájsť lásku svojho života je skutočne možné, ak vieme, kde hľadať. Zdá sa, že najväčšou šancou na úspech je spojenie cez priateľov alebo známych, ale aj online zoznamky ponúkajú veľké možnosti.

Dôležité je tiež nezúfať, ak ste ešte nenašli tú pravú lásku – štatistiky ukazujú, že mnoho ľudí si nájde svoju životnú lásku aj v pokročilom veku. Takže buďte trpezliví, otvorení novým zážitkom a možnostiam, a kto vie – možno práve teraz sa niekde blízko nachádza tá osoba, ktorá zmení váš život navždy.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov