Autor fotky: Vlada Karpovich na Pexels

Oplatí sa vydržať bojovať.

Keď je nám najťažšie, je veľmi náročné veriť tomu, že všetko sa napraví a všetko bude dobré. Veľakrát v takýchto chvíľach premýšľame nad tým, aký je dôvod toho, že niečo takéto sa nám deje. Ak nad tým budete premýšľať nabudúce, spomeňte si na nasledovné riadky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj keď tomu spočiatku možno nebude veriť, ale faktom je, že strata niečoho, na čom nám záleží, je VŽDY začiatkom niečoho lepšieho. 

Áno. Možno vám to znie ako to najväčšie klišé “všetko sa deje pre niečo”, ale venujte nasledovným riadkom kúsok svojej pozornosti.

Je prirodzené, že ak stratíme niečo, na čom nám veľmi záležalo, máme pocit, že už nikdy nebudeme tak šťastní. V takýchto chvíľach máme pocit, že odišiel aj kúsok z nás.

Pokúšať sa v takýchto chvíľach o nejaké pozitívne myslenie je vtedy hotovým nadľudským výkonom. A je prirodzené, že nás vtedy paralyzuje bolesť srdca. 

Autor fotky: Nuta Sorokina na Pexels

Napriek tomu sa ale nabudúce v takejto chvíli skúste pozrieť na svoj život spätne a vybavte si všetky situácie, kedy ste síce stratili niečo či niekoho, o koho ste nechceli nikdy prísť, no skôr či neskôr vás to následne priviedlo k životným situáciám, ktoré by ste bez tejto straty, paradoxne, nezažili. 

Ak teda máte pocit, že váš život sa rozpadol alebo práve rozpadá na drobné kúsky, skúste si spomenúť čo i len na jeden takýto moment a noste ho vo svojej mysli ako pripomienku, že všetko, čo odíde odchádza preto, aby to bolo nahradené niečím lepším.

Predstavte si takéto situácie ako šálku zalievanej kávy. Keď kávu zalejete do priesvitného pohára horúcou vodou, cez sklo budete vidieť, ako jednotlivé zrniečka nepokojne víria a v pohári je “bordel”, chaos a neporiadok. Keď ale chvíľu počkáte, hladina sa ustáli, zrniečka padnú na spodok a vy si môžete vychutnať šálku svojej obľúbenej kávy. 

Preto vydržte. Za to krásne obdobie, ktoré vás potom čaká, to stojí. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov