Photo by Dhyamis Kleber from Pexels

Je to dlhá cesta, ale stojí zato.

Ak ste v poslednom období museli prekonať nejakú emocionálne mimoriadne náročnú skúsenosť, je prirodzené, že vaše srdce potrebuje istý čas na to, aby sa vyliečilo. Cesta za týmto cieľom síce môže byť dlhá a náročná, určite ale vždy stojí zato.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako budete vedieť, že idete správnym smerom? Týchto 8 nepohodlných znamení popísal portál Thought Catalog.

#1 Už viac nepotrebujete rady druhých

Ste im veľmi vďační, že vám pomohli, keď ste cítili najhoršie a naozaj to pre vás znamená veľa. Už ale cítite, že stojíte na vlastných nohách a chcete sa opäť rozhodovať sami za seba. 

#2 Už vám nevadí pohľad na zamilované páry

Ešte prednedávnom ste sa na takéto dvojice nedokázali ani len pozrieť. Dnes je ale všetko inak. Pri pohľade na zamilovaný pár už necítite žiaľ, závisť ani hnev, len prajnosť. 

#3 Cítite sa dobre vo vlastnej spoločnosti

Samotu ste nedokázali vystáť, pretože na vás prichádzali neutíšiteľné vlny žiaľu. Dnes už ale dokážete stráviť hoci aj celý večer úplne osamote, a to dokonca bez toho, aby ste si poplakali.

#4 Robíte len to, čo sa vám chce

Ak odmietnete účasť na nejakej spoločenskej udalosti, nie je to preto, že máte depresívne pocity ale preto, že sa vám jednoducho nechce ísť. Do ničoho sa totiž nenútite. 

pexels.com

#5 Stanovili ste si hrancie

Váš predošlý vzťah vás veľa naučil, no bolesť z neho bola dobrá aj na to, aby ste si určili hranice a isté štandardy, pod ktoré už neklesnete. Radšej budete sami.

#6 Dištancujete sa od toxických ľudí

Robíte všetko preto, aby ste si ochránili svoj drahocenný vnútorný pokoj. Súčasťou toho je aj to, že zo svojho života ste úplne odstrihli toxických ľudí — a je vám úplne jedno, čo si myslia. 

#7 Už necítite hnev

Voči osobe, ktorá vám ublížila, už necítite nenávisť ani hnev. Veci beriete také, aké sú a s pokojnou mysľou si uvedomujete, že život musí ísť ďalej. 

#8 Už dokážete flirtovať s niekým iným

Možno ešte nie ste pripravení na nejaký vážny a dlhodobý vzťah, už vám ale nerobí problém flirtovať s niekým iným.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov