Foto: pixabay.com

Vôbec do toho nemusíte investovať veľa energie.

Na to, aby ste vyzerali inteligentne, nemusíte nosiť okuliare a nemusíte si so sebou všade nosiť knihu. Inšpirujte sa týmito vedeckými štúdiami — odhalili totiž, akých ľudí považujeme za najchytrejších. Navyše, čo je na týchto tipoch skvelé je to, že sú naozaj veľmi jednoduché a časovo nenáročné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

8 “lenivých” spôsobov, ako vyzerať inteligentnejšie, publikoval portál Spring. 

#1 Keď o niečom hovoríte, hovorte o tom s nadšením. Ľudia to milujú a vzbudíte tým pocit, že v danej oblasti ste expertom. 

#2 Viaceré štúdie dokázali, že kľúčové je aj oblečenie. Ak svoje telo príliš odhalíte, je dokázané, že budete pôsobiť neinteligentne. Naopak, zahalené časti tela spôsobia presne opačný efekt.

#3 Udržiavajte očný kontakt. Intenzívny (ale samozrejme stále prirodzený) očný kontakt si asociujeme so sebavedomím, líderstvom, pokojom, silou a inteligenciou. 

#4 Je tiež dokázané, že inteligentní ľudia chodia spať neskôr, a neskôr potom aj vstávajú. Istá zaujímavá štúdia ukázala, že najviac inteligentní respondenti chodili spať cca o 00:30 a vstávali okolo ôsmej hodiny. 

pixabay.com

#5 Nebojte sa dať najavo svoje obavy. Je totiž faktom, že inteligentní ľudia trpia často úzkosťami a o všetko sa obávajú viac, ako menej inteligentní ľudia. 

#6 Usmievajte sa. Budete vyzerať nielen prívetivejšie, ale skutočne aj inteligentnejšie. 

#7 Nezabúdajte na celkovú reč tela. Bez ohľadu na to či sedíte, stojíte alebo sa prechádzate, vždy sa snažte udržať vzpriamený postoj tela. 

#8 V neposlednom rade je dôležité sebavedomie. Je dokázané, že navonok vyžarujeme to, čomu veríme. Ak teda budete veriť tomu, že pôsobíte chytro, skutočne to budete vyžarovať aj navonok.

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov