Photo by Dziana Hasanbekava from Pexels

Máte pocit, že sa od iných ľudí líšite?

Možno to nie je len pocit, ale realita. Máte v poslednom období pocit, že si s ostatnými už nemáte čo povedať a pred ich spoločnosťou uprednostňujete aktivity, ktoré pomáhajú či už vašej mysli alebo vašej kariére rásť? Ak áno, možno ste jednoducho oveľa chytrejší než väčšina ľudí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind popísal 6 znamení, podľa ktorých to zistíte. 

#1 Ste svojím veľkým kritikom

Jedným z najväčších paradoxov života je, že práve tí najmenej chytrí ľudia si myslia, že sú najinteligentnejší a už sa nemajú čo učiť. Opak je však pravdou. Vy budete neustále vidieť, kde máte ešte medzery, pretože sa chcete neustále posúvať vpred a každý deň byť lepší, ako ste boli včera. 

#2 Často ste druhými nepochopení

Už ste si akosi zvykli na to, že ľudia nerozumejú tomu, čo robíte. Niekedy sa vám doslova smejú zato, že radšej ostanete doma a venujete sa práci alebo štúdiu, než by ste sa mali ísť von zabávať a nerozumejú ani tomu, prečo venujete toľko času svojej kariére. Už ale vidíte, že niekto, kto nie je nastavený rovnako, to nepochopí nikdy. 

#3 Ste obklopení chytrými ľuďmi

Už si dávate pozor na to, kým sa obklopujete a komu venujete svoju energiu alebo čas. Dobrovoľne sa už preto stretávate len s ľuďmi, ktorí vám do života niečo dávajú. Radšej budete mať jedného priateľa, s ktorým sa budete vzájomne motivovať a inšpirovať než 10 plytkých priateľstiev, ktoré vám reálne nič nedávajú. 

Photo by cottonbro from Pexels

#4 Máte vysoké ambície

Mierite poriadne vysoko a viete, že sa tam dostanete. Svojim snom ste ochotný obetovať všetko, pozorujete ale, že väčšina ľudí nemá prakticky žiadne ambície, a tak sa s nimi pomaly nemáte o čom baviť. Sústredíte sa preto radšej na seba. 

#5 Máte radi výzvy

Nebojíte sa ničoho nového a ničoho, čo by pre vás bolo výzvou – práve naopak, máte ich radi. Výzvy vás totiž nútia neustále vystupovať zo svojej komfortnej zóny a taktiež sa vďaka nim neustále posúvate vpred. 

#6 Ľudia vidia váš potenciál

Vaše okolie o vás hovorí ako o inteligentnom a úspešnom človeku, ktorý má veľký potenciál, nakoľko je to neprehliadnuteľné. Dnes už viete, že ak sa vás niekto snaží ponížiť, je to len preto, že vám jednoducho závidí.

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov