Foto: pixabay.com

Je toto typ vzťahu, ktorý neustále priťahujete?

Možno sa v poslednom období zamýšľate nad tým, či ste zlým človekom, keď vám do vášho života neustále vstupujú len zlí a toxickí ľudia. Odpoveďou je, že tohto sa obávať nemusíte, nakoľko problémom nie je, že ste “zlým človekom”. Problém tkvie inde.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind popísal 5 psychologických dôvodov, pre ktoré ste doslova magnetom na toxické vzťahy.

#1 Nefunkčná rodina

Pokiaľ ste vyrastali v dysfunkčnom rodinnom prostredí, je veľmi pravdepodobné, že vás to bude prenasledovať aj v budúcnosti. Naša myseľ je totiž často veľmi temným miestom a tak sa v tomto prípade postarala o to, že vás bude priťahovať presne to, čo vám zničilo detstvo, a teda podvedome budete vyhľadávať vzťahy, ktoré nikdy nebudú fungovať. 

#2 Druhým sa ľahko otvoríte

Narcisti a manipulátori veľmi radi zneužívajú zraniteľnosť. Ak ste teda osobou, ktorá sa druhým rada a ľahko otvorí, majte sa na pozore. Každá citlivá informácia, ktorú takejto osobe poskytnite, bude skôr či neskôr premenená na zbraň. Vaša schopnosť otvoriť sa je na takéto “živly” doslova magnetom.

pixabay.com

#3 Ste dobrým poslucháčom

Narcisti a manupulátori o sebe milujú hovoriť. Vlastne, s úprimným záujmom nedokážu hovoriť o ničom inom. Ak ste človekom, ktorý druhých dokáže počúvať aj hodiny, urobia všetko preto, aby vás lapili do svojej siete. Potrebujú totiž presne niekoho ako vy. 

#4 Ste nekonfliktným človekom

Toxický človek nebude nikdy vyhľadávať prítomnosť niekoho, kto ho bude konfrontovať. Potrebuje pri sebe mať človeka, ktorý bude absolútne nekonfliktný a ideálne bude zámerne prehliadať jeho menšie či väčšie prešľapy – len aby sa vyhol konfliktom. 

#5 Vyžaruje z vás neistota 

Títo ľudia tiež doslova vyhľadávajú tých, ktorí sú si sami sebou neistí. Zaujať ich je totiž tak jednoduché – stačí im na začiatku venovať neobmedzene veľa pozornosti a lásky. Naopak, toxickí ľudia nedokážu vystáť sebavedomých ľudí a spravia všetko preto, aby ich o sebavedomie pripravili. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov