Photo by cottonbro from Pexels

Niektorí ľudia samotu milujú, iní ju nenávidia.

Samota nie je pre každého. Pre niektorých ľudí je síce ako balzam na dušu a doslova ju vyhľadávajú, pretože v nej nachádzajú pokoj, inšpiráciu a tvorivosť. Iní ju ale môžu doslova nenávidieť a urobia všetko preto, aby nemuseli zostať sami so svojimi vlastnými myšlienkami. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak do tej druhej skupiny patríte aj vy, tieto veci, ktoré popísal aj portál Learning Mind, sa vám na prvý pohľad zrejme páčiť nebudú. Ich prijatie je ale kľúčom k tomu, aby ste s nejakým problémom, ktorý vás trápi, dokázali bojovať.

#1 Cítite málo lásky

Ako dieťaťu sa vám zrejme nedostávalo dosť lásky a cítili ste sa byť odmietaní. Rodičia možno nemali dostatok času na to, aby sa vám mohli venovať, a preto sa vám tieto pocity vracajú hneď, ako zostanete sami. Vtedy sa opäť cítite tak, ako by ste nemali dostatok lásky. 

#2 Máte nízke sebavedomie

Veľa ľudí si to odmieta priznať, ale vo väčšine prípadov platí, že keď ste sami, máte veľmi nízke sebavedomie. Dôvod je prostý – keď ste totiž s niekým iným, neustále vyžadujete, aby vás v niečo utvrdzoval. Keď ale zostanete sami, nemá to kto robiť. 

pexels.com

#3 Keď ste sami, nudíte sa

Ľudia, ktorí samotu milujú, ju dokážu využiť produktívne. Nachádzajú v nej nové nápady a počas chvíľ, kedy sú sami, sú najviac kreatívni. Vy ale tieto chvíle nenávidíte a keď ste sami, nikdy neviete, čo máte robiť. 

#4 Vynárajú sa vám zlé spomienky

Samota je pre vás tak ubíjajúca, že počas chvíľ, kedy ste osamote, sa vám v mysli vynárajú všetky negatívne spomienky a rany, ktoré ešte nie sú tak celkom zahojené. Je to pre vás tak ubíjajúce, že robíte všetko preto, aby ste sa samote vyhli. 

#5 Trápia vás pocity viny

Samotu veľmi často nedokážu vystáť ľudia, ktorých trápi niečo zlé, čo urobili. V situáciách, kedy sú sami, sa im totiž vynárajú výčitky svedomia, s ktorými v danej chvíli nedokážu nič spraviť. Byť osamote je pre nich preto doslova trestom. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov