Foto: pixabay.com

Ak sa s nimi stretávate, môže to byť zlé znamenie.

Zažívate v poslednom období niektorý zo 4 nižšie popísaných pocitov? Ak áno, možno ste to doteraz pripisovali len zlému obdobiu, dlhodobému stresu, alebo ste to jednoducho ani neriešili. Dajte si ale pozor, môžu totiž naznačovať, že trpíte depresiou.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké 4 pocity ide, popísal  portál Your Tango. 

#1 Nemáte na nič názor

Niekedy ste sa dokázali ku všetkému vyjadriť a relatívne rýchlo ste vedeli ku všetkému zaujať stanovisko. Dnes je to už ale inak. Nech sa deje čokoľvek, svoj názor nevyjadrujete, pretože ho jednoducho nemáte. Vôbec totiž nemáte motiváciu, chuť a ani silu riešiť ani vaše vlastné veci, nieto ešte záležitosti niekoho druhého. 

#2 O nič sa nezaujímate

“Netrápi ma to” je jednou z vašich najčastejších viet. Je úplne v poriadku nezaujímať sa o všetko, avšak vy to už hovoríte aj pri veciach, ktoré vás niekedy napĺňali radosťou a životom. Dnes už vlastne nič také nemáte a ani nedokážete nájsť niečo, o čo by ste mali skutočne úprimný záujem. 

pixabay.com

#3 Neviete, čo chcete

Niekedy ste mali jasnú víziu a vedeli ste nielen to, kam chcete ísť ale aj to, ako sa tam dostanete. Toto sa ale, žiaľ, zmenilo. Dnes nemáte žiadne smerovanie, žiadne ciele, žiadne vízie a žiadne sny. Každý jeden deň sa budíte len s jediným želaním, ktorým je prežiť dnešok. Žiadne dlhodobé ciele neexistujú.

#4 Nemáte zmysel života

Každý musí mať niečo, pre čo žije. Pre niekoho je to je práca, pre niekoho partner, pre iného zas niečo úplne iné. Keď to ale človek nemá definované, má pocit, akoby svoj život nežil, len prežíval. Ak preto nemáte žiaden zmysel života, je možné, že je to jeden z vašich príznakov depresie. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov