unsplash.com

Patríte k tejto výnimočnej skupine ľudí aj vy?

Empat je človek, ktorý dokáže vycítiť emócie ľudí okolo seba a takisto má absolútne dokonale vyvinutú inutíciu. Ľudia označujú empatov často za akýchsi “jasnovidcov”, v skutočnosti ale majú len extrémne dobre vyvinutú predtuchu, čo im v kombinácii s už spomenutou intuíciou umožňuje veľmi presne určiť, ako niektoré situácie dopadnú, alebo aká je pravá tvár nejakej osoby. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Patríte k empatom aj vy? Toto je 7 jasných znamení, že áno. Popísal ich portál Brightside. 

#1 Ste precitlivení na hluk a niektoré zvuky. Nakoľko vaše zmysly sú maximálne ostré, absolútne vás dokáže iritovať aj zvuk, ktorí si iní ani nevšimnú. Podobne to môžete mať aj s chuťami či vôňami. 

#2 Vaša intuícia je extrémne silná. Už neraz sa vám stalo, že vám hovorila, aby ste niekam nešli alebo aby ste niečo nespravili, no a neskôr ste sa dozvedeli, že ste sa tak vyhli niečomu naozaj zlému. 

#3 Vyhýbate sa preplneným miestam a preferujete samotu. Spoločnosť ľudí na vás pôsobí veľmi vyčerpávajúco a cítite, ako z vás doslova vysávajú energiu. 

unsplash.com

#4 Máte jedinečnú schopnosť odhaliť klamstvá. Nech máte dočinenia s akokoľvek dobrým klamárom, lož jednoducho dokážete odhaliť na míle. Niektorí ľudia, pre ktorých je klamanie životným štýlom, sa vám preto oblúkom vyhýbajú. 

#5 Máte problém povedať “nie”. Keď vidíte, že niekto naozaj trpí a požiada vás o pomoc, väčšinou ho nedokážete odmietnuť — a to aj keď by vaša pomoc mala byť na úkor vášho času. 

#6 Ľudia sa na vás často obracajú s prosbou o radu. Vedia totiž, že sa do nich dokážete dokonale vcítiť a dať im radu, ktorá zaručene zafunguje, no oni by na ňu nedokázali prísť, nakoľko ich vlastný problém je pre nich príliš osobný. 

#7 Dokážete vycítiť, akú energiu a atmosféru majú jednotlivé miesta, a to na základe toho, kto tam býva alebo čo sa tam udialo. Niekedy je to pre vás veľmi nepríjemné. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov