pixabay.com

Táto metóda je morom dnešných vzťahov.

Nie každý má to šťastie nájsť si partnera, ktorý bude milujúci, chápavý a úprimný. Čoraz viac ľudí natrafí skôr na človeka, ktorý ich bude neustále klamať, podvádzať a ubližovať im — a čo je na tom najhoršie — všetku vinu za vlastné chyby sa ešte nakoniec pokúsi zvaliť na nich. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Máte podozrenie, že gaslighting s týka aj vás? Zistíte to podľa týchto 7 znamení, ktoré popísal aj portál I Heart Intelligence.

#1 Väčšinu času sa cítite zmätene

Jednou z najzvláštnejších vecí na vzťahu s gaslighterom je to, že nikdy nebudete vedieť, na čom vlastne ste. Jeden deň budete mať pocit, že si vás chce vziať, na ďalší zas budete mať pochybnosti o tom, či s vami ešte vôbec chce byť. Cieľom tejto jeho zákernej techniky je, aby vo vás toto jeho vyvolávanie neistoty vzbudzovalo ešte väčší záujem.

#2 Obviňuje vás za svoje chyby

Pre tieto “vzťahy” je typické to, že ak prídete na nejaké klamstvo alebo podvod, váš partner to ešte nejakým spôsobom zvalí na vás a predmetom hádky zrazu nebude to, čo ste sa dozvedeli, ale ako ste sa to dozvedeli. 

Foto: pixabay.com

#3 Jeho zbraňou budú vaše slabosti

Keďže ide o vášho partnera, ktorého aj tak milujete, zdôverili ste sa mu so všetkým — aj s vecami, ktoré vás trápia, ako napríklad horšia finančná situácia, zdravie a podobne. Akonáhle ale dôjde k nejakej hádke, neváha tieto veci použiť proti vám a spraviť z nich mimoriadne ostrú zbraň. 

#4 Počúvate o svojej precitlivenosti

Gaslighter si nikdy neprizná, že vás emocionálne a psychicky týra. Namiesto toho sa vás bude snažiť presvedčiť o tom, že všetko, čo robí, je vlastne úplne v poriadku, a to vy ste tu človekom, ktorý má problém nielen so svojou precitlivenosťou, ale aj so svojím psychickým zdravím. 

#5 Sú majstrami falošných sľubov

Títo ľudia sú schopní nasľubovať vám aj modré z neba, avšak v skutočnosti žiaden zo svojich sľubov nikdy nesplnia. Ide im len o to, aby ste neustále mali nejaké očakávania, ktoré by vás motivovali zotrvať v tak toxickom vzťahu. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov