Foto: pixabay.com

Spoznať sociopata nie je až také náročné.

Stretnúť sociopata nie je v dnešnej dobe ničím extra výnimočným. Takýto človek sa môže stať vaším kolegom, spolužiakom ale dokonca aj partnerom. Keď ale to, čo je zač zistíte včas, môžete sa vyhnúť nielen sklamaniu, ale aj mnohým problém.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zamerajte sa preto na reč tela — nie však jeho, ale tú vašu. Týchto 7 znakov, ktoré popísal portál Your Tango vám prezradia, že môžete mať dočinenia so sociopatom. 

#1 Pociťujete strach

Ak pociťujete v prítomnosti niekoho strach alebo dokonca až úzkosť, majte sa na pozore — vaša intuícia bije na poplach. Racionálne ešte možno nedokážete vysvetliť, čo sa deje, no cítite, že s týmto človekom niečo nie je v poriadku.

#2 Máte zimomriavky

S tým súvisí aj ďalšie znamenie. Stalo sa vám už niekedy, že ste uvideli niekoho naživo alebo hoci len na fotke, a celým vaším telom prešli od zhrozenia zimomriavky? Aj to je veľmi zlé znamenie. Naše podvedomie toho vie totiž vždy oveľa viac ako náš rozum.

#3 Máte sťažené dýchanie

Nikdy nemáte problém s dýchaním, no pri tejto osobe je to pravidlom a stáva sa vám, že sa pri nej nedokážete zhlboka nadýchnuť? Aj toto je jasným znamením, že niečo nie je v poriadku.

pixabay.com

#4 Po stretnutí často plačete

Pozornosť zbystrite aj vtedy, keď sa vám už viackrát stalo, že po stretnutí s touto osobou ste boli veľmi precitlivení a doslova ste cítili, že sa potrebujete vyplakať. Pri iných ľuďoch sa vám to ale bežne nestáva.

#5 Búšenie srdca

Naše srdce môže búšiť v dvoch prípadoch. Buď je to vtedy, keď sú naše pozitívne emócie vybičované na maximum a cítime radosť či nadšenie, alebo vtedy, keď zaútočia negatívne emócie a nás postihne panika, úzkosť či stres. V prípade prítomnosti sociopata je to, samozrejme, ten druhý prípad.

#6 Máte podráždený žalúdok

Trápi vás aj to, že už nejaký čas pred stretnutím a dlhší čas po ňom do seba nie ste schnopní nič dostať, pretože váš žalúdok to jednoducho neprijíma. Aj toto je vaša intuícia. 

#7 Máte zvláštne sny

Sny sú bránou do nášho podvedomia. Ak máte zvláštne sny, v ktorých sa objavuje táto osoba, alebo vás trápia nočné mory vždy, keď sa stretne, je to jasný signál.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov