Foto: Photo by Hebert Santos from Pexels

Máte pocit, že navždy budete osamote?

Vôbec to tak nemusí byť. Nakoniec, vo väčšine prípadov platí, že tú pravú lásku nájde človek vtedy, keď to čaká najmenej. Ak však často premýšľate nad tým, prečo ste single, odpoveď vám môžno pomôže nájsť týchto 8 dôvodov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál I Heart Intelligence. 

#1 Vždy sa uspokojíte s priemerom

Je možné, že žiaden vzťah vám doteraz nevydržal jednoducho preto, že doteraz ste sa vždy uspokojili s priemerom. Znižovali ste svoje nároky, pretože ste nechceli byť single, a tak to nakoniec aj vždy dopadlo. 

#2 Chýba vám sebavedomie

Na to, aby ste si dokázali vybudovať zdravý a fungujúci vzťah, musíte mať zdravé sebavedomie. Inak vás bude ten druhý len využívať a nikdy nedosiahnete to, aby vás rešpektoval – a bez toho vzťah fungovať nemôže. 

#3 Nepoučili ste sa z vlastných chýb

Hovorí sa, že človek 2x do tej iste rieky nevkročí. Veľmi dobre ale vieme, že mnohí do nej vkročia nielen dvakrát, ale hoci aj desaťkrát, a stále sa nepoučia. Faktom však je, že rovnakú životnú lekciu budete dostávať dovtedy, kým si z nej nevezmete to, čo vám má dať. 

#4 Nechcete čeliť svojim problémom

Ak je niečo, čo vás naozaj úprimne trápi, len sotva sa dokážete sústrediť na nejaký vzťah. Ak napríklad máte nejaké nevysporiadané veci v práci či v súkromí, ktoré nahlodávajú vaše myšlienky 24/7, ťažko si budete budovať vzťah.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

#5 Neustále niekoho/niečo obviňujete

Za to, že nemáte vzťah, obviňujete druhých, nepriazeň osudu, dobu, vesmír, čokoľvek, ale v žiadnom prípade si nepriznáte aj svoj podiel viny. Niekedy sa treba na problém pozrieť ako na celok, a odhalí sa vám oveľa viac ako doposiaľ. 

#6 Máte nereálne očakávania

Mať požiadavky a nepoľavovať z nich je v poriadku, ale musia byť realistické. Ak sú vaše očakávania skutočne prehnané, je prirodzené, že “dokonalého” partnera si nenájdete. Navyše, dokonalosť ani neexistuje. 

#7 Máte problém s dôverou

Áno, možno vás už veľa ľudí sklamalo. To ale neznamená, že každý vás chce len zradiť či využiť. Samozrejme niekomu nemusíte v prvý deň odovzdávať srdce na dlani, no jedným z pilierov, na ktorých sa buduje vzťah, je vzájomná dôvera. Ak chýba, vzťah nebude nikdy fungovať. 

#8 Stratili ste vieru v lásku

Prežili ste už toľko sklamaní, že v lásku už jednoducho neveríte. Ak ste však takto naladení, vzťah si naozaj nikdy nenájdete, a lásku od seba budete “odpudzovať”. Do vášho života vkročí až vtedy, keď opäť uveríte, že existuje. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov