Foto: Photo by Ronailson Santos from Pexels

Rok 2020 bude iný ako tie predošlé…

Aj keď Silvester možno neoslavujete a tento deň i 1. január považujete za obyčajné dni, musíte uznať, že tentokrát až také obyčajné nebudú. Vstupujeme nimi totiž do novej dekády…

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal preto priniesol zoznam 4 toxických zlozvykov, ktoré by ste mali zanechať ešte v tomto desaťročí.

#1 Podceňovanie sa

Mať zdravú mieru sebakritiky je skvelé, no nadmerným podceňovaním sa sa nikdy nikam nedostanete – práve naopak, bude vás brzdiť pri všetkom, do čoho sa pustíte, a tak budete vo všetkom stáť len na mieste. Snažte sa preto nielen iných, ale predovšetkým seba hodnotiť objektívne a zamerajte sa predovšetkým na svoje prednosti a silné stránky. 

#2 Sťažovanie sa na to, že iní vás súdia

Áno, je to pravda. Súdia vás a vždy budú. Či už preto, že to jednoducho majú v povahe, alebo preto, že by chceli byť presne tam, kde ste teraz vy. Musíte sa však prestať zaujímať o to, čo si o vás myslia iní. Svoj život predsa žijete pre seba, nie pre iných. 

Photo by Isaac Taylor from Pexels

#3 Zotrvávanie vo svojej komfortnej zóne

Áno, ostávať v nej je pohodlné a bezpečné. Ste si však istí, že je to zároveň aj to najlepšie? Komfortná zóna vám môže na nejaký čas poskytnúť skvelý priestor na vydýchnutie a načerpanie nových síl, no určite si v nej nesplníte žiaden zo svojich snov. Opúšťajte ju preto tak často, ako sa len dá – výsledky sa k vám dostavia okamžite. 

#4 Lipnutie na minulosti

Minulosti sa niekedy zbavujeme naozaj ťažko – predovšetkým v prípadoch, kedy ju považujeme za krajšiu ako prítomnosť. Svoj život však žijeme tu a teraz, a preto sa musíme snažiť spraviť všetko preto, aby bola prítomnosť čo najlepšia. Ak si to vyžaduje nechať minulosť za sebou, jednoducho to musíte urobiť. Spomienky samozrejme vymazať nedokážeme, no niekedy nám nezostáva nič iné, než sa s nimi naučiť žiť. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov