Foto: Unsplash/Leyre .

S každou bolesťou sa dá bojovať, ale…

Každý túži po dosiahnutí šťastia a na celom svete snáď niet jedinej osoby, ktorá by ho nehľadala. Niekedy je ale problém v nás — aj keď to nevidíme. Pod vplyvom nejakých udalostí totiž mohlo dôjsť k tomu, že si túto bolesť podvedome doslova “užívame” a ani sa jej nechceme zbaviť — buď preto, že je to jednoducho pohodlnejšie alebo preto, že nám to z nejakého dôvodu vyhovuje. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Či je to aj váš prípad, sa dozviete podľa týchto 5 znakov, ktoré popísal portál Learning Mind. 

#1 Vždy si nájdete dôvod, prečo byť nešťastný

Váš život môže byť akokoľvek v poriadku, no vy si jednoducho vždy nájdete niečo, kvôli čomu by ste sa mohli stresovať a obávať. Buď si spomeniete na niečo z minulosti, alebo si doslova vytvoríte problém v súčasnosti. Vo väčšine prípadov to ale ľudia robia úplne podvedome, takže si ani nemusíte uvedomovať, že toto je aj váš prípad. 

#2 Nedokážete sa tešiť zo svojich úspechov

Nech by sa vám v živote podarilo čokoľvek, nedokážete sa z toho radovať. Vždy si poviete, že ste si to predstavovali trochu inak, alebo že je už neskoro, alebo kým to príde, túžite  už po niečom inom. Nech je daný úspech akokoľvek veľký, neteší vás.

Foto: Unsplash/pawel szvmanski

#3 Nedokážete niečo hodiť za hlavu

Veľakrát je to, samozrejme, veľmi ťažké, ale nech je problém akokoľvek veľký, človek v sebe musí nájsť silu hodiť ho za hlavu a zabudnúť naň. Ak sa totiž budete neustále sústrediť len na ťažkosti a budete zámerne prehliadať ich riešenia, nikdy sa neposuniete ďalej.

#4 Trpíte syndrómom obete

Aj toto sa deje veľmi často bez toho, aby si to človek vôbec uvedomoval. Ak ale máte pocit, že sa za vaše nešťastie je zodpovedný niekto iný, a že nad svojím vlastným životom vlastne nemáte žiadnu kontrolu, zrejme sa to týka aj vás. 

#5 Nespokojnosť je pre vás prirodzená

Je úplne normále byť s niečím z času na čas nespokojný, ak je ale nespokojnosť vaším prirodzeným stavom mysle, v priadku to určite nie je. Ak sa vám teda v poslednom období v živote naozaj darí, no vy máte subjektívny pocit, že stále vám niečo chýba, alebo ste stále nešťastní, dôvodom môže byť práve to, že nešťastie vlastne podvedome doslova vyhľadávate.

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov