Foto: pixabay.com

Od takejto ženy sa držte čo najďalej.

Oficiálne štatistiky uvádzajú, že až 75 % zo všetkých ľudí, ktorí trpia narcizmom, sú muži. Ako ale veľmi trefne uvádza portál Thought Catalog, toto zrejme nebude pravda — ide skôr o to, že ženám, narcistkám, sú vo väčšine prípadov diagnostikované skôr hraničná porucha osobnosti či hystéria, za ktorými ale môže byť skrytý aj narcizmus.

Článok pokračuje pod videom ↓

Klebety, intrigy, samoľúbosť či žiadna empatia. Aj takto spoznáte ženu, ktorá je nebezpečná práve svojím narcizmom.

#1 Raduje sa z nešťastia druhých

Pre túto ženu bude vždy doslova potešením sledovať, ako sa druhým nedarí. Ich bolesť jej bude spôsobovať doslova potešenie. Je to spôsobené aj tým, že narcistické ženy jednoducho neznesú, keď je niekto lepší, úspešnejší, krajší či bohatší. Ak sa preto tejto osobe niečo udeje, skutočne si to škodoradostne užíva. 

#2 Je chorobne súťaživá

Ako sme už spomenuli, tieto ženy neznesú, keď je niekto šikovnejší a úspešnejší. Neustále budú chcieť byť lepšie ako títo ich “nepriatelia” — nerobia to ale tým, že venujú viac času tomu, aby sa v niečom zdokonalili. Namiesto toho spravia všetko preto, aby týchto ľudí klamstvami a intrigami zničili a odstránili ich zo svojej cesty.

pixabay.com

#3 Predstierajú priateľstvo

Čo je na týchto ženách najhoršie je to, že aby sa k vám dostali čo najbližšie a mohli vám vraziť dýku do chrbta, budú predstierať, že ste vlastne skvelými priateľmi. Ich herecké výkony budú tak veľkolepé, že by vám ani nenapadlo pomyslieť na to, že ide o podvodníčku, ktorá nie je tak celkom v poriadku.

#4 Rada sa predvádza

Narcistické ženy sa veľmi rady predvádzajú — a to dokonca aj vtedy, ak ukázať nemajú čo. Ich sebavedomie je veľakrát až neprimerane vysoké a najviac zo všetkého milujú to, keď sú stredobodom pozornosti. Aby to tak bolo, sú preto ochotné urobiť naozaj čokoľvek.

#5 Nie je schopná mať vážny vzťah

Ak by ste sa pozreli na to, ako vyzerali vzťahy tejto ženy, bolo by vám všetko jasné. Žiaden z nich netrval viac ako niekoľko týždňov a ak aj náhodou áno, dotyčný z toho zrejme vyšiel s nejakou psychickou ujmou. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov