Foto: pixabay.com

Zažili ste už niekedy spánkovú paralýzu?

Ľudia sa delia v podstate len na dve skupiny. Tá prvá má to šťastie, a spánkovú paralýzu nikdy nezažila. Tá druhá ale toto povedať nemôže a túto desivú skúsenosť má už za sebou. So svojimi skúsenosťami, z ktorých behá mráz po chrbte, sa podelili na diskusnom fóre Reddit. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie najlepšie odpovede vybral portál Thought Catalog. 

#1 “Keď sa mi to stalo po prvýkrát, ležal som na ľavom boku a začal som cítiť tlak na hrudi. Keď som si uvedomil, že som paralyzovaný, začal som panikáriť. Vtedy mi niečo zašepaklo do ucha: “Prišiel som ti povedať dobrú noc.” Potom ma to začalo tlačiť k okraju postele.”

#2 “Spánkovú paralýzu som zažil už asi stokrát. Prichádza za mnou zvyčajne nejaké hladké, čierne stvorenie mimozemkého typu. Je vysoké asi 4 metre. Sluchové halucinácie pritom mať nezvyknem, takže niekedy pomáha, ak sa mi podarí zavrieť oči.”

#3 “Mojich démonov zvyčajne necítim na mojom tele. Naposledy sa objavil v rohu mojej izby — za mnou, a počul som, ako hovorí nejakou rečou, ktorej nerozumiem. Veľakrát je tým démonom niekto, koho poznám, a smeje sa mi.”

#4 “Keď sa mi to stane, zvyčajne ležím na gauči a neviem sa rozhýbať. Počujem kroky, ktoré sa ku mne približujú, a ja nemôžem ani kričať, ani dýchať. Stáva sa mi to ale väčšinou vtedy, keď zaspím opitý a zásadne vtedy, keď ležím na chrbte.”

pixabay.com

#5 “Stáva sa mi to väčšinou vtedy, keď som veľmi unavená a idem si zdriemnuť. Vtedy sa “preberiem”, ale nedokážem sa ani pohnúť a na celom tele cítim tlak. Niekedy vidím neznáme postavy, inokedy démonov, niekedy mŕtvych ľudí. Potom sa prebudím v panike.”

#6 “Na mňa sa počas paralýzy pozerá obrovský skarabeus a hovorí mi, že sa nemôže dočkať, až ochutná moje zhnité mäso. Potom mi začne popisovať všetky spôsoby, akými ma zožerie. Potom sa zmení na niekoľko tisíc menších skarabeov a zmiznú v škárach stien.”

#7 “Stalo sa mi to už viackrát, najhoršiu skúsenosť mám so stvorením, ktoré sa podobalo na diabla. Bolo červeno-čierne, malo obrovské zuby a sedelo na mne. Mala som pocit, že ma udusí. Nemohol som sa pohnúť ani kričať. Najstrašidelnejšie bolo, keď som sa zobudila celá vystrašená, a spolu so mnou sa celý vydesený prebudil aj môj manžel, ktorému sa snívalo presne to isté, a že sa ho to snažilo zabiť…”

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov