Foto: pixabay.com

Často sa hovorí, že muži sa boja krásnych a inteligentných žien. Je to pravda?

Muži neustále hovoria, že chcú pri sebe krásnu, samostatnú a inteligentnú ženu. Akonáhle pri sebe ale takú majú, v mnohých prípadoch sa zľaknú a radšej sa vrátia k niekomu, kto ich nebude až tak desiť. Vedcom sa podarilo dokázať, že je to naozaj tak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Bližšie sa na túto problematiku pozrel portál Your Tango. V zaujímavej štúdii prišli vedci na to, že hoci sa mužom páči predstava randenia s inteligentnou ženou, pokiaľ ide o realitu, ich záujem sa vytráca do stratena. 

Navyše, vedcom sa podarilo dokázať aj to, že pokiaľ je žena v niečom lepšia ako muž, ten stráca svoj pocit “mužnosti” a opäť – takejto ženy sa radšej vzdáva. 

Vedecký tím si túto teóriu samozrejme overil aj výskumom. V rámci neho sa zúčastnených mužov pýtali, či by im robilo problém randiť so ženou, ktorá je od nich inteligentnejšia. Až 86 % mužov povedalo, že by s tým problém nemali. V realite sa ale následne ukázalo, že opak je pravdou. 

Autor fotky: Katerina Holmes na Pexels

Muži, ktorí odpovedali, že s tým nemajú problém, boli po jednom posadení do miestnosti so ženou, ktorú predtým považovali za atraktívnu. V miestnosti tak sedeli 2 osoby – daný muž a táto žena. Obaja sa podrobili IQ testu, no výsledky boli “sfalšované”. 

Obom sa prečítal výsledok ich IQ testu s tým, že to mužské bolo vždy nižšie – muži teda mali pocit, že žena sediaca oproti nim je nielenže inteligentnejšia, ale dokonca to aj bolo povedané nahlas nejakou treťou osobou. 

Bolo zaujímavé, čo sa následne začalo diať. Záujem mužov začal klesať a keď rovnakú ženu hodnotili po teste, už sa im až taká atraktívna nezdala. 

Aký teda vyplýva z tohto výskumu záver? Zdá sa, že muži inteligentné ženy naozaj nemusia. Samozrejme to nemožno zovšobecňovať na všetkých a vždy sa určite nájde výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov