Photo by Juan Pablo Serrano Arenas from Pexels

Myslíte si, že vaša polovička by bola schopná podviesť vás?

Keď niekto svojho partnera podvedie, znamená to, že ho už nemiluje a neváži si ho, je preto prirodzené, že rozchod či rozvod sú jediným východiskom. V tejto situácii si ale mnohí ľudia vyčítajú, prečo to netušili skôr. Chcete zistiť, či má váš partner predispozíciu na promiskuitné správanie? Vedci zistili, ako na to. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zabudnite na sledovanie jej/jeho sociálnych sietí, snorenie v mobile či hľadanie cudzích vôní na jeho oblečení. Je to oveľa ľahšie. Budete prekvapení, ale to jediné, čo vám stačí urobiť, je pozrieť sa vašej polovičke na prsty. A to doslova.

Štúdia, ktorá to dokázala, bola realizovaná na Oxfordskej univerzite, zverejnil ju portál Your Tango a zúčastnilo sa jej celkom 1 314 ľudí, z čoho bolo 742 žien a 572 mužov. Vedcov zaujímali 2 veci – to, nakoľko sú respondenti verní svojim partnerom a to, aká je dĺžka ich prstov. Áno, naozaj.

Ukázalo sa totiž, že ľudia, ktorý majú prstenník pravej ruky podstatne dlhší ako ukazovák rovnakej ruky, majú tendenciu dopustiť sa nevery. 

Photo by Ricardo Utsumi from Pexels

Ak si myslíte, že ide len o hlúpu domnienku, ste na omyle. Vedci totiž skúmali zámerne tento faktor, a to na základe vedeckého podloženia, ktoré hovorí o tom, že dĺžka nášho pravého prstenníka prezrádza množstvo testosterónu, ktorému sme boli vystavení ešte v maternici. Čím viac testosterónu to bolo, tým je náš pravý prstenník dlhší a tým vyššia je naša tendencia podvádzať. 

Autori štúdie ale upozorňujú na to, že by sme sa mali vyhnúť robeniu unáhlených záverov. Upozorňujú totiž, že prakticky žiaden človek nie je zásadne promiskuitný alebo zásadne verný – záleží to od toho, v akom je vzťahu, v akom období života sa nachádza a od množstva ďalších faktorov. 

Vedci preto upozorňujú na to, že tak, ako vždy a vo všetkom, aj v tom prípade ide o kombináciu dvoch faktorov, a to genetiky a prostredia. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov