Autor fotky: Dede Avez na Pexels

Prvý dojem môžete urobiť len raz. Ako to nepokaziť?

To, aký prvý dojem zanecháme, je nesmierne dôležité. Vedeli ste ale, že na to, aby ste ho urobili, máte len 7 sekúnd? Presne 7 sekúnd totiž máte na to, aby ste urobili zlý či dobrý prvý dojem na pracovnom pohovore či na vašom prvom rande. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ho zanechať čo najlepší? Popísal to portál Your Tango. 

#1 Majte otvorený postoj

Možno ste už počuli o tom, že rečou tela toho niekedy povieme viac ako slovami. Nejde o žiaden mýtus, ale o dokázaný fakt, ktorým si môžete pomôcť aj pri robení prvého dojmu.

Dajte si záležať na tom, aby ste mali otvorený postoj – teda snažte sa nemať prekrížene ruky a ani prekrížené nohy, ak sedíte. Dôležité je tiež mať uvoľnený výraz tváre a udržiavať očný kontakt.

Autor fotky: Artem Podrez na Pexels

#2 Pred stretnutím si spravte “prieskum”

Ak ide o vopred dohodnuté stretnutie, na ktoré sa môžete pripraviť (napríklad pracovný pohovor alebo rande), spravte si predtým menší “prieskum” a zistite si niečo o témach, pri ktorých máte istotu, že danú osobu zaujmú.

Môžete tak zapôsobiť nielen tým, že ste na stretnutie prišli pripravení, ale aj tým, že sa zaujímate o podobné veci, čo je vždy obrovské plus. 

#3 Buďte dobrý poslucháč

Možno to znie až príliš jednoducho, no pravda je taká, že ľudia milujú, keď ich počúvate. Nezáleží na tom, o aký typ stretnutia ide, jednoducho len buďte dobrým poslucháčom.

Keď totiž venujete čas niekomu, kto hovorí o tom, čo ho baví, nadobudne pocit, že to, o čom hovorí, je zaujímavé. Vďaka tomuto jednoduchému triku spravíte dobrý prvý dojem rýchlo a ľahko.

yourtango 
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov