Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Psychológiu farieb jednoducho neoklameme.

Ktorý kúsok oblečenia je vaším najobľúbenejším? A ktorá farba vo vašom šatníku jednoznačne dominuje? Možno vás to prekvapí, ale prezrádza to o vás oveľa viac, než by ste si možno mysleli. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Viac o tom napísal portál Your Tango. Ktorá farba je teda vaša naj?

Čierna

Čierna už dávno nie je považovaná za smútočnú farbu. Je vyjadrením luxusu, štýlu i elegancie. Ak ju nosíte, zrejme máte nastavenie mysle “všetko alebo nič” a disponujete nielen veľkou mentálnou silou, ale aj mocou, máte prirodzenú autoritu a tiež ste sofistikovaní a elegantní.

Modrá

Milovníci modrej sú kreatívni, pozitívni, bystrí, pohotoví a nezávislí. Neradi ale rešpektujú akékoľvek autority a najpokojnejší sú, keď môžu žiť život podľa svojich vlastných pravidiel. 

Hnedá

Hnedá reprezentuje farbu zeme a charakterizuje preto stálosť. Je typická pre ľudí, ktorí sú stabilní, múdri a spoľahliví. 

Sivá

Ak na svojom oblečení milujete sivú, dôležitejšie je skôr to, ako ju vnímajú iní. Priveľa sivej totiž môže spôsobiť, že budete na druhých pôsobiť ľahostajne, nedôveryhodne, apaticky alebo až depresívne. 

Autor fotky: Konstantin Mishchenko na Pexels

Červená

Ak milujete červenú, naznačuje to, že ste radi stredobodom pozornosti. Je to farba energie a je symbolom života. Dodáva tiež sebavedomie a je farbou zmyselnosti, vášne a smelosti. 

Oranžová

Ak máte radi oranžovú, znamená to, že máte radi nové príležitosti. Ste kreatívni, entuziastickí a ambiciózni. Snažíte sa byť naladení vždy pozitívne, ste životom každého večierku a srší z vás energia.

Ružová

Ružová sa zvyčajne považuje za farbu pre ženy. Ak si ju ale oblečie muž, znamená to, že má dosť sebavedomia na to, aby priznal, že každý z nás má v sebe mužskú i ženskú energiu. Je to tiež farba, ktorá potláča agresiu.

Fialová

Dominuje vášmu šatníku fialová? Je znakom bohatstva, avšak nielen toho materiálneho. Milovníci fialovej sú bohatí aj mentálne a spirituálne. Je prejavom toho, že máte bohatý vnútorný život a disponujete obrovskou kreativitou.

Autor fotky: Monstera na Pexels

Žltá

V tomto prípade je to asi jasné, nakoľko ide o asi najviac radostnú a optimistickú farbu. Je prejavom inteligencie, inšpirácie a chuti do života. 

Zelená

Zelená je farbou, ktorá sa spája s pokojom, štedrosťou, uzdravením a mladou mysľou. Ľudia, ktorí radi nosia zelenú, sú charizmatickí a úprimne sa zaujímajú o pocity druhých. 

Biela

Biela je znakom toho, že máte jasnú myseľ a milujete nové začiatky. Je tiež farbou rovnováhy, harmónie, čistoty a odvahy. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov