Vzťahy nie je možné presne zadefinovať a určiť linajku, po ktorej by mali ísť.

Navyše, ich štúdiu a opisu sa už desiatky, ba stovky rokov venujú vedci z rôznych odborov, ale aj spisovatelia a rôzni iní umelci. Čo z toho pravda je a čo nie? V priebehu rokov sa vytvorilo množstvo stereotypov, ako by mal ideálny vzťah vyzerať. Nie všetky sú však platné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na začiatku musí byť vášeň

brightside.me

Nie každý vzťah musí začínať absolútnym pobláznením. Je preto dôležité všímať si aj iné veci, než vášeň a iskrenie, napríklad bezpečie a pohodlnosť, ktoré pri partnerovi cítite. Pre silný vzťah je omnoho dôležitejšie, či si navzájom dôverujete a dokážete sa spolu smiať.

Šťastní partneri majú rovnaké záujmy

brightside.me

Každý človek má svoje vlastné koníčky a záujmy. Nemyslite si, že ak máte v obľube operu, váš potenciálny parter však viac obľubuje rafting, nebudete si mať čo povedať a budete spolu nešťastní. To, že máte osobné záujmy a záľuby vás v očiach partnera spraví atraktívnu osobu.

Šťastné páry sa nikdy nehádajú

brightside.me

Ľudia, ktorí sa nikdy nehádajú, väčšinou nemajú záujem. Ak ste nikdy nemali ani najmenšiu nezhodu v názoroch, nie je to vždy dobré znamenie. Netvrdíme, že nadávky a násilie je v poriadku, malé výmeny názorov však nie sú dôvodom na to, aby ste strácali hlavu. Každý sa občas poháda. Hádky sú spôsobom, ako sa s partnerom navzájom učíte lepšie sa chápať. Navyše, potom nasleduje udobrovanie.

Šťastné páry milujú rodinu a priateľov toho druhého

brightside.me

Neočakávajte od svojho partnera, že bude bezpodmienečne milovať celú vašu rodinu aj priateľov. A ani vy nemusíte milovať tú jeho. Partnermi ste predsa vy dvaja. Je však dôležité zorganizovať rodinné stretnutia tak, aby ani jedna strana nebola urazená. Kľúčom je komunikácia, hovorte o svojich prianiach a hraniciach, čo sa týka rodiny.

Šťastné páry sú neustále spolu

brightside.me

Ak sa nazdávate, že partneri sú v šťastnom vzťahu neustále spolu, je to len ilúzia. Skôr či neskôr každý človek potrebuje tráviť chvíľku času aj osamote. V harmonickom vzťahu partneri túto potrebu chápu a doprajú si navzájom osobný priestor. Neobviňujte sa, ak občas potrebujete chvíľku pre seba. Oddych od partnerských povinností je nevyhnutný. Neznamená to, že svojho partnera nemilujete, naopak, pocity môžu ešte zosilnieť.

Bonus

Často vidíme „dokonalé“ páry vo filmoch, či iných médiách. Majú však len málo spoločného s realitou. Spomeňte si na to, keď si na partnerovi všimnete drobné chyby.

Pozri aj: 5 dôvodov, prečo by ste mali zostať vo vzťahu, ktorý sa momentálne potápa a je mizerný

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov