Pesto zo sušených paradajok
Pripravíme si sušené paradajky v oleji (aj s olejom), malý strúčik cesnaku, trochu vlašských orechov, soľ a korenie. Zmes znovu mixujeme, až kým nám nevznikne požadovaná konzistencia. Toto pesto je skvelé, ak chcete vymyslieť napríklad niečo nové na chuťovky pre návštevu. Ak vás už nebavia dookola obložené chlebíčky, vyskúšajte nakrájať bagetu, pokvapkať ju olivovým olejom, dať na ňu paradajkové pesto a dať na pár minút zapiecť.
Ak si chcete vytvoriť pesto, môžete do neho použiť v podstate akúkoľvek zeleninu či bylinku, dokonca koreninu. Skúšala som už aj koriandrové pesto, tekvicové, kelové, hráškové, s čili, oreganom, muškátovým orieškom – vytvorte si vlastné kreácie, nemáte to čím pokaziť.
Pesto môžete nasledovne využiť ako dip na nachos, je skvelé na rybu (hlavne bylinkové), mäso, na vajíčka, môžete ho dať ku grilovanej zelenine alebo do sendvičov. Je to výborný spôsob, ako dostať do stravy zeleninu, vitamíny a navyše príjemnú chuť.
Nahlásiť chybu v článku