Bruns nebol nikdy na výletnej lodi, pokým sa jednu prihlásil. A to rovno na pozíciu čašníka. Dôvodom bolo, že chcel byť viac so svojou priateľkou, ktorá na tejto luxusnej lodi pracovala. Dokonca musel podplatiť svojich budúcich zamestnancov, aby ho pozvali na konkurz. Následne na to mu ironicky povedali: “Dáme vám šancu zlyhať.” Bruns vlastne ani nevedel do čoho ide, až neskôr si uvedomil, že bude pracovať minimálne 80 až 100 hodín týždenne.
Zistil, že práca je navyše veľmi náročná.
“Je veľmi ťažké prispôsobiť sa, no vlastne ani nemáte čas o tom premýšľať,” povedal. Kuchyne na lodiach sú totiž veľmi veľké a jeden čašník ma často zodpovednosť aj za 20 až 30 hostí. “Na konci služby mám pocit, ako keby ma niekto zbil,” vyjadril sa tiež Bruns.
Priestor na bývanie je veľmi stiesnený a nevyzerá lákavo.
Zrejme si nepočul o tom, ako je to na lodi so spoločenským postavením. Bruns povedal, že nadriadení sa s nižšie postavenými (ako sú čašníci) vôbec nerozprávajú, dokonca sa im ani nepozdravia: “Čím nižšie na lodi bývate, tým menej znamenáte.” Podľa neho je táto práca často veľmi smutná, totiž posádka na lodi sa stále mení a mnoho ľudí odchádza preč aj natrvalo.
Brian David Bruns (vpravo) na jednej z osláv.
“Pri tejto práci vidím celý svet, ale nie vďaka tomu, čo je naokolo, ale vďaka ľuďom, ktorí prichádzajú,” vyjadril sa.
Bruns tiež prezradil, že na lodi pracuje s veľkým množstvom ľudí z odlišných krajín sveta: “Nemali by sme sa spolu baviť o politike či náboženstve, no je to to jediné, o čom sa často všetci rozprávajú.”
Pozri aj: Letušky odhalili veci, ktoré si na cestujúcich všímajú ihneď, ako nastupujú do lietadla
businessinsider.com
Nahlásiť chybu v článku