Sprievodca Michelin je najznámejší a najvplyvnejší hodnotiteľ reštaurácií vo svete. Vychádza od roku 1900 a má trojhviezdičkový systém oceňovania kvality jedla v reštauráciách.
Zostavovatelia rebríčka pre rok 2017 si však pomýlili bistro v kraji Cher, kde obedové menu stojí 12,50 eura, s rovnomenným podnikom v meste Boutervilliers v departemente Essonne, kde sa za obed platí 48 eur. Kvôli technickej chybe bola totiž v rebríčku niekoľko dní chybne uvedená adresa druhého z podnikov, a tak zástupy gurmánov smerovali do malého bistra v kraji Cher. Táto chyba sa objavila len v elektronickej verzii michelinského sprievodcu, v tlačenej už nie.
Majiteľka bistra Le Bouche a oreille v Bourges sa teraz sťažuje, že nápor hostí nezvláda. „Prichádzajú stále noví klienti. Chcú stolíky pre dvoch, troch ľudí, ale my nemáme také veľké priestory a na všetku robotu iba štvoro rúk,“ vysvetlila Véronique Jacquetová.
Pravý majiteľ michelinskej hviezdičky zaujal inšpektorov Michelinu hovädzím po burgundsky a chobotnicami so zemiakovými hranolčekmi. Všetky jedlá sú tam vraj veľmi chutné a pripravené v kuchyni reštaurácie. Véronique sa pre LCI vyjadrila, že rovnako sa varí aj v jej bistre, len ešte „na dôvažok aj s láskou“. Potom už ani nezáleží na tom, či reštaurácia má alebo nemá michelinskú hviezdu, dodala.
Pozri aj: Vedci zistili, že pohár červeného vína má rovnaký účinok ako hodina vo fitku
TASR
Nahlásiť chybu v článku