Je to v podstate stávka istoty – keď sa povedia vajcia, pomyslite si, že pochádzajú z niečoho čo má perie. Avšak rovnako by ste sa nemýlili, keby ste povedali, že pochádzajú z plaza. Kožovitá a hrubá vonkajšia vrstva vajcia z čierneho leguána sa zdá byť nejedlá pre mnoho ľudí. Avšak s Mayskej kultúre sa práve čierne leguány chovajú vďaka ich krásnym vajciam, ktoré majú ešte aj žĺtko. Prví Európania, ktorí sa stretli s Maymi si mysleli, že títo ľudia držia pôst kvôli tomu, že jedli veľmi málo mäsa. Ich stravu tvorili domácke rastliny, hmyz a včely - žiadne cicavce, ktoré by im dodali potrebné bielkoviny.
Je to v podstate stávka istoty – keď sa povedia vajcia, pomyslite si, že pochádzajú z niečoho čo má perie. Avšak rovnako by ste sa nemýlili, keby ste povedali, že pochádzajú z plaza. Kožovitá a hrubá vonkajšia vrstva vajcia z čierneho leguána sa zdá byť nejedlá pre mnoho ľudí. Avšak s Mayskej kultúre sa práve čierne leguány chovajú vďaka ich krásnym vajciam, ktoré majú ešte aj žĺtko. Prví Európania, ktorí sa stretli s Maymi si mysleli, že títo ľudia držia pôst kvôli tomu, že jedli veľmi málo mäsa. Ich stravu tvorili domácke rastliny, hmyz a včely - žiadne cicavce, ktoré by im dodali potrebné bielkoviny.
Pre ľudí, ktorí žijú v Arktíde, je oceán zdrojom väčšiny ich potravy. Tradične jedia tamojší ľudia ryby, príležitostne veľryby či tulene. Muktuk je jedlo, ktoré sa skladá z veľrybej kože s vrstvou veľrybieho tuku ako príloha. Koža veľryby grónskej je dokonca považovaná za jednu z najchutnejších! Môže sa podávať rôznymi spôsobmi: solená, čerstvá, nakladaná alebo pražená. Chuť veľrybieho tuku je opísaná ako orechová s trochou gumeného.