Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Martin Novák v 9. epizóde šou Na nože vyrazil až na ďaleký juh Slovenska.

Kuchárska púť Nováka tentoraz zaviedla do reštaurácie Zoraya v Rimavskej Sobote. Čoskoro však bolo jasné, že Zoraya nepatrí do škatuľky „neschopných“ prevádzok, kde nič nefunguje. Reštaurácia sa tak vyčlenila oproti ostatným podnikom z kulinárskej šou. Dokonca sám Novák v jednom bode predniesol, že ide o jeden z mála pekných a funkčných podnikov z projektu.

Pozrite si naše najnovšie video, článok pokračuje pod ním ↓

Reštaurácia sa nachádza na adrese Cukrovarská, priamo pri parkovisku v komerčnej zóne mesta. Samotná oblasť je atraktívna hlavne tým, že sa v nej vedľa seba zbierajú rôzne obchody a služby, vďaka čomu funguje ako akési rozvetvené obchodné centrum. Novák začal epizódu v ostrom štýle — v ponuke objavil až 50 rôznych jedál a rozmerné menu poriadne skritizoval.

Podotkol, že pokiaľ reštaurácia ponúka steaky a kuchár má zatiaľ pripravovať ďalších 10 chodov, nemôže sa príprave nikdy venovať poriadne.

Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Po zvyšok epizódy Novák pracoval na odstránení komunikačného bloku, ktorý panoval medzi majiteľkou a zamestnancami. Majiteľku upozornil, že svoje osobné problémy si bude vždy prenášať do prevádzky a skritizoval aj nonšalantného partnera, v ktorom nemala žiadnu emočnú podporu.

Podľa slov majstra, majiteľka musí vložiť viac dôvery do svojho tímu. Novák odhadol, že Zoraya disponuje zástupom múdrych a šikovných ľudí, ktorým však chýba vzájomná komunikácia.

Keď z miesta odchádzal, zanechal v nej slušné tri „nože“ z piatich a podotkol, že jeho hodnotenie je hlavne motivačné. Epizódu ukončil slovami, nech tím ďalej pracuje na doladení detailov a nemá hlavu v smútku.

My sme sa boli na vlastnú chuť presvedčiť, či sa niečo zmenilo. Do reštaurácie sme zavítali túto stredu a už vieme, či podnik stojí za návštevu.

Menu je rozsiahle a stále láka množstvom jedál

Dorazili sme pred jedenástou doobeda a prekvapilo nás, že na takom rušnom mieste bola väčšina stolov voľná. Poloprázdna reštaurácia sa však postupne začala plniť a kým sme odišli, hostia prúdili dnu a von v hojnom počte.

Kým nám vôbec pristál lístok na stole, pekne ustrojená čašníčka už od nás chcela vedieť, čo si dáme na pitie. Vybrali sme si domácu limonádu s jahodami a mätou.

Tá dorazila za minútku a lákala pohľadom na čerstvé jahody. Chutila osviežujúco a výber nám sadol perfektne.

Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Najväčším prekvapením pre nás bolo, že samotné menu zdanlivo vôbec neprešlo zmenou. Na výber sme mali z hrubého jedálneho lístka a náš pohľad padol najprv na denné menu.

Vybrali sme si tzv. “biznis” menu, ktoré pozostávalo z tranšírovaného flank steaku s fazuľovými strukmi, šampiňónmi a s hoblinami parmezánu. Vyšlo nás na takmer 13 eur — v cene bola zahrnutá kyslá fazuľová polievka a menu sme doplnili batátovými hranolčekmi.

Druhé jedlo sme si vybrali zo samotného jedálneho lístka a voľba padla na lákavý kurací wrap za 9,5 eura, ktorý sme doplnili slepačou polievkou.

Vlažné mäso a chuťovo vyladený wrap

Už samotná epizóda naznačila, že Zoraya je na dobrej ceste a zlepšenie vzťahov bolo cítiť aj v samotnom priestore. Čašníčky boli príjemné, dobre naladené a jedlo nám priniesli bleskovo — po minúte nám boli naservírované polievky, z ktorých sa jemne parilo.

A prvý dojem z jedla nesklamal. Slepačia polievka bola poctivo mastná a chutila ako od babičky. Fazuľová bola tiež vynikajúca, hoci na nás málo mäsová.

Potom však dorazilo hlavné jedlo a na nás čakal šok.

Tento článok je dostupný členom Interez PREMIUM

Uložiť článok

Najnovšie články