Ilustračná foto: Freepik/Pexels

Priznajte sa, skladujete tieto bežné suroviny v chladničke? Môžete tak riskovať svoje zdravie.

Odborníčka varuje, ktoré z bežných potravín by sme nikdy nemali skladovať v chladničke, pretože to môže spôsobiť ich znehodnotenie a dokonca viesť až k vážnym zdravotným problémom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj keď sa môže zdať, že chladnička je ideálnym miestom na uchovávanie všetkých potravín, nie je to tak. Expertka na klinickú výživu, Dr. Jhanvi Sanghvi upozorňuje, že jednou z najčastejších chýb je skladovanie týchto dvoch základných potravín v chlade, ako píše web Unilad.

Tieto dve potraviny rozhodne nepatria do chladničky

Podľa Dr. Sanghvi by sme nikdy nemali dávať do chladničky cibuľu a banány, pretože tieto potraviny by mohli byť pre naše telo toxické.

Cibuľa totiž v chladničke nestráca len svoju čerstvosť, ale zároveň môže začať aj plesnivieť, pričom dochádza k produkcii mykotoxínov, čo sú toxické látky, ktoré môžu byť nebezpečné pre naše zdravie. Cibuľu by sme mali uchovávať v suchom, tmavom prostredí, ideálne v špajze, no nikdy nie v chladničke.

Ilustračná foto: Pexels

Ďalším bežným omylom je skladovanie banánov v chladničke. Nízke teploty totiž spomaľujú ich dozrievanie, čo môže spôsobiť, že sa stanú kašovitými a hnedými.

Banány by mali dozrievať pri izbovej teplote, pretože v chladničke strácajú svoju textúru a chuť. Preto je lepšie nechať ich na kuchynskom pulte alebo v miske na ovocie, kde prirodzene dozrejú.

Uložiť článok

Najnovšie články