Foto: TASR/Jakub Kotian

Andrej Danko rieši dokument o Zuzane Čaputovej.

Parlament v pondelok 28. októbra opäť odvolával ministerku kultúry. Martina Šimkovičová sa v pléne bránila, že o jej funkcii rozhodli občania v slobodných a demokratických voľbách. Tí si podľa nej vybrali, aký koncept kultúrnej politiky štátu dostane prednosť. K jej odvolávaniu Andrej Danko uviedol, že nebude úspešné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dankova kritika

Predseda národniarov odkázal koaličným kolegom, aby sa nezapájali do rozpravy. Opozícii, naopak, odkázal, že s ňou nemá zmysel diskutovať.

Ako upozornil portál Aktuality, Danko využil odvolávanie šéfky kultúry na to, aby vyslal kritiku smerom k audiovizuálnemu fondu, a to preto, že prispel na dokumentárny film Prezidentka.

„Neviem, čo budete robiť, keď budeme končiť a urobia film o Ficovi alebo Dankovi. A pani ministerka, verím, že film o premiérovi by ľudia sledovali a národ by si ho asi aj zaslúžil,“ povedal podpredseda parlamentu.

Danko svoje rozhorčenie prejavil aj v nedeľu. „Som šokovaný, že nový film o prezidentke má podporu z Audiovizuálneho fondu a z mesta Bratislavy. Myslím, že mesto Bratislava má iné povinnosti ako platiť film o prezidentke. Takže toto všetko Martina Šimkovičová kritizuje a určite sa to mnohým kruhom nepáči,“ uviedol.

K videu šéf SNS tiež napísal: „Bratislavčania majú cyklotrasy, kde nejazdia skoro žiadni cyklisti, platia za parkovanie, vyššie dane a hlavne za trhák – nový film o Zuzane Čaputovej.“

Uložiť článok

Najnovšie články