Foto: TASR/AP/Unsplash (fotografia vpravo je ilustračná)

Muž najprv našiel dvadsať dolárov a potom vyhral milión dolárov.

Američan Jerry Hicks, obyvateľ Banner Elk v Severnej Karolíne, mal dvojnásobné šťastie, keď si za nájdenú bankovku kúpil žreb, ktorý mu priniesol obrovskú výhru.

Článok pokračuje pod videom ↓

Muž najprv našiel dvadsať dolárov pred obchodom v meste Boone. Nájdenú sumu sa rozhodol použiť na kúpu stieracieho žrebu za 25 dolárov. V obchode navyše nemali presne ten, ktorý chcel, tak si musel kúpiť iný. Ten však bol o niečo drahší, a preto doplatil 5 dolárov, píše USA Today.

Dôležité rozhodnutie

Jerry následne zistil, že vyhral celý jeden milión dolárov (925-tisíc eur) a mal pred sebou náročné rozhodnutie: buď si za 20 rokov nechá postupne vyplatiť celú sumu, alebo mu jednorazovo dajú 600-tisíc dolárov, čo po zdanení predstavuje 429-tisíc. Šťastlivec si vybral druhú možnosť.

Ako prvé vraj plánuje vziať svoju rodinu do jednej z reštaurácií Golden Corral. „Ideme tam a zjeme všetko, čo majú,“ prezradil s úsmevom. Hicks, skúsený tesár, tak má po 56 rokoch práce jasný cieľ – plánuje odísť do dôchodku. Okrem toho chce časť výhry použiť na podporu svojich detí. Šanca vyhrať hlavnú cenu v hre Extreme Cash je 1 ku 2 017 650, zatiaľ čo celkové šance na výhru akejkoľvek sumy sú 1 ku 4,21.

Uložiť článok

Najnovšie články