Foto: TASR - Dano Veselský

Záver októbra Slovákov potešil, teploty na väčšine územia atakujú príjemných 20 stupňov Celzia. Už čoskoro však príde zmena.

Október sa pomaly chýli k svojmu koncu a na Slovensku stále prevláda pomerne príjemné jesenné počasie. Z mnohých regiónov obyvatelia hlásia teploty atakujúce 20 stupňov Celzia. Takýto stav si užijeme ešte niekoľko dní, no s prichádzajúcimi sviatkami nastane aj prudká zmena.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ešte počas pracovného týždňa bude územie našej krajiny pod vplyvom tlakovej výše, ktorá zabezpečí, že sa teploty aj naďalej budú pohybovať v príjemných číslach. Spomínaná tlaková výš vytvára takzvaný omega blok, ktorý blokuje akékoľvek nepriaznivé počasie, ktoré sa k nám môže dostať od severozápadu. Ako ale uviedol portál iMeteo.sk, už počas budúceho sviatočného víkendu k nám prenikne chladný arktický vzduch.

Ten prinesie prudkú zmenu a Slováci pocítia závan skutočného zimného počasia, spomína sa dokonca aj sneh. „Predpoveď na budúci víkend avizuje veľmi nízke denné teploty s potenciálom prvého sneženia,“ priblížil portál. Ak sa teda cez víkend chystáte navštíviť cintoríny, radšej si pribaľte teplejšie oblečenie.

Uložiť článok

Najnovšie články