Ilustračná foto: OMV

Zálohomat funguje rovnako, ako v obchodných reťazcoch a supermarketoch.

Novinka, po ktorej volali mnohí slovenskí motoristi, je konečne tu. Na čerpacej stanici OMV sa objavil zálohomat, kde môžete vrátiť fľaše a plechovky, pričom následne si vyzbieranú sumu viete uplatniť pri platbe pohonných hmôt či sortimentu stanice.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval portál tvnoviny.sk, s touto myšlienkou už síce v minulosti prišla jedna zo slovenských čerpacích staníc, no ide vôbec o prvý zálohomat umiestnený v jednej z veľkých sietí. Konkrétne to je rakúska OMV, ktorá takýto stroj zaobstarala do svojej bratislavskej prevádzky na Račianskej ulici.

V rámci spätnej väzby od spotrebiteľov vnímame, že vyžadujú aj možnosť vrátenia zálohovaných obalov aj na čerpacích staniciach, a to najmä v diaľničných úsekoch,“ povedala pre tvnoviny.sk hovorkyňa Správcu zálohového systému Monika Farka. Zástupcovia siete OMV potvrdili, že ak sa testovacia prevádzka v praxi osvedčí, zálohomaty by mohli pribúdať aj na ďalších čerpacích staniciach.

Ako už bolo spomenuté, systém funguje rovnako, ako v supermarketoch. Jedinou výnimkou je, že čerpacie stanice nie sú povinné zákazníkom vrátiť peniaze v hotovosti. Vyzbieranú sumu tak môžete využiť iba na nákup pohonných hmôt a sortimentu konkrétnej pumpy.

Uložiť článok

Najnovšie články