Ilustračná foto: Chat GPT

Vypočujte si ďalšiu časť nášho podcastu TO FAKT?

Tajomstvá katolíckej cirkvi odjakživa priťahovali pozornosť mnohých ľudí, nielen kresťanov. Po stáročia ukrývané záhady, vzácne predmety, ale aj mnohé informácie, ku ktorým sa vedci snažia dopátrať celý svoj profesionálny život – nič však nevyvolalo takú diskusiu a skúmanie, ako Turínske plátno. Jeho pravosť stále nie je potvrdená, no ani vyvrátená. Turínske plátno mnohí považujú za najvzácnejšiu cirkevnú relikviu, ku ktorej sa svojho času chcel dostať napríklad aj Adolf Hitler.

Článok pokračuje pod videom ↓

V novej epizóde nášho pravidelného podcastu TO FAKT? tentoraz rozoberáme tému kontroverznej relikvie, ktorou má Turínske plátno byť. Ako vzniklo, kto ho vlastnil, prečo sa k nemu chcel dosť nemecký diktátor Adolf Hitler a nejde náhodou o falzifikát? Čo na Turínske plátno hovorí veda a vedúce osobnosti katolíckej cirkvi?

Aj o tom sa viac dozviete v novej epizóde nášho podcastu, v ktorom každý týždeň ponúkame našim čitateľom jeden z prémiových článkov úplne zadarmo. Ak by ste sa chceli stať členom našej Premium rodiny, spraviť tak môžete na tomto odkaze. Prístup dostanete nielen k našim článkom, ale aj k exkluzívnemu obsahu našich partnerských webov Startitup, Fontech, Odzadu či Emefka.

Novú epizódu TO FAKT? si môžete vypočuť aj na Spotify, na Podmaze, alebo nižšie. Ak nechcete o nové epizódy prísť, stačí podcast vo svojej obľúbenej podcastovej službe odoberať.

Uložiť článok

Najnovšie články